Inhale

Inhale
D: Dermot Mulroney, Diane Kruger, Rosanna Arquette
R: Baltasar Kormákur
Theatrical Release: 2010
Durată: 1h 40 min
Gen: Dramă

Inhale este o producţie obscură, cu două actriţe cât de cât cunoscute pe lista de distribuţie (Diane Kuger şi Rosanna Arquette) care nu a beneficiat de promovare şi care nu cred că a făcut sau va face multă vâlvă. Subiectul tratat de film – cât de departe este un părinte dispus să meargă pentru a-şi salva copilul aflat pe moarte – este unul delicat, care ar putea atrage mulţi fani, dar din păcate modul în care regizorul a optat pentru dezvoltarea acţiunii pe parcursul a peste două treimi din film este destul de plictisitor. Abaterea de la tema centrală şi dezvoltarea unei teme adiacente (sărăcia din oraşele mexicane), plictiseşte spectatorul care se pregătise să vadă altceva.

Foarte pe scurt, filmul ne prezintă drama unui procuror, Stanton care nu poate face nimic ca să-şi salveze fetiţa. Aceasta suferă de o boală degenerativă de plămâni, iar transplantul este singura soluţie. Din păcate pentru procuror, fetiţa sa nu poate primi la timp plămâni noi prin sistemul american de sănătate, astfel că acesta se decide să caute orangele necesare într-un oraş obscur din Mexic. Ajuns acolo, Stanton observă sărăcia şi problemele comunităţii şi după o serie de aventuri care i-au pus viaţa în pericol, trebuie să ia o decizie dificilă care îl va marca pentru totdeauna.

Din fericire filmul nu este un dezastru total, pentru că finalul dramatic bine construit demonstrează că într-un context plin de sărăcie şi mizerie nici măcar o viaţă nevinovată nu primează în faţa banilor. Personajele sunt ştrese, nu transmit emoţii puternice şi nu evoluează aproape de loc. Un film care merită vizionat doar dacă nu ai nimic altceva de văzut, dar care oferă o imagine dură despre sărăcie şi despre puterea banilor.

O alta recenzie gasiti la Kalusen

Notă:6,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *