In Time

In Time OnlineIn Time
D: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy
R: Andrew Nicol
Release: 28 Octombrie 2011
US Box Office: $35,1M
Durată: 1 h 49 min.
Gen: Acţiune

In Time ne poartă într-o aventură antrenantă, într-o lume diferită de a noastră cu structuri sociale extrem de bine definite, în care diferenţele dintre cei săraci şi cei bogaţi sunt mult mai evidente, iar acestea sunt marcate de cantitatea de timp aflat la dispoziţia fiecăruia. Bătrâneţea este învinsă, bolile incurabile sau cele chinuitoare sunt date dispărute sau omise de un scenarist neatent şi fiecare poate trăi o eternitate. Ca planeta să nu se scufunde sub presiunea miliardelor de oameni, societatea inventează un nou sistem, noi reguli după care întreaga lume este condusă. Banii dispar şi totul se plăteşte acum cu timp. Un bilet de autobus nu costă 3 lei ci două ore din viaţa ta, o şedere la hotel câteva zile sau lui , iar luxul nu mai este atât de uşor de atins. Nimeni nu îmbătrâneşte după vârsta de 25 de ani, dar din acelaşi moment un cronometru începe să ticăie. Nevoile de zi cu zi sunt plătite cu timp şi inflaţia creşte într-un ritm galopat. Diferenţierea dintre clase se face pe zone, iar ghetourile locuite de oameni simpli, disperaţi cel mai adesea după o oră sau o zi, sunt locuri extrem de violente. Lumea e imperfectă, e duală şi fiecare încearcă să câştige sau să fure cât mai mult timp.

Firul epic în are în centrul atenţiei pe Will Salas(Justin Timberlake) – ce nume de revoluţionar, un tânăr obişnuit să trăiască în ghetou. Într-o seară obişnuită pierdută prin baruri, Will dă peste un domn cu 100 de ani pe ceas. Hoţii de timp îi iau urma repede, dar Will îl ajută să scape. Sătul de imortalitate, de o viaţă plictisitoare, bărbatul misterios îi face cadou lui Will 100 de ani şi apoi se sinucide. Cu atât timp la dispoziţie, Will pătrunde în lumea bogaţilor, câştigă şi mai mult timp la un joc de poker şi este sedus de Sylvia Weis(Amanda Seyfried), fiica celui mai bogat om. Pentru a restaura ordinea, gardienii timpului intră pe fir. În frunte cu Raymond(Cillian Murphy) aceştia îl prin de Will, îl deposedează de timpul câştigat dar şi de cel dăruit. Pentru a scăpa din mâinile lor, Will o ia prizonieră pe Sylvia şi fuge în ghetouri. Sindromul Stockholm intervine, Sylvia se îndrăgosteşte de Will şi cei doi încep să guste o viaţă trăită mereu la limită. Din simplii oameni cei doi se transformă în Bonnie şi Clyde ai secolului 21 sau în nişte revoluționari capabili să zguduie din temelii o lume imperfectă, inegală şi incorectă.

in time images
Dacă îi comparăm cu Bonnie şi Clyde, cei doi nu se ridică la complexitatea cuplului, dar per ansamblu chimia e foarte bună. Eleganţi mai mereu, cei doi fac o echipă bună, provoacă umor, iar răutatea lui Cillian Murphy ajută la conturarea lor şi transformarea în nişte eroi. Ca revoluţionari, Will nu are atitudinea necesară aşa că revoluţia pornită e doar o consecinţă.

Interpretarea e decentă, e convingătoare mai ales că filmul e alert şi nu are timp de expuneri cu talent. Timberlake face un rol bun, se potrivește perfect în pielea unui om plin de vitalitate, un om care-şi asumă riscuri într-o viaţa lipsită de aşa ceva. Eleganța hainelor îl ajută din nou, iar Amanda Seyfried, mai seducătoare ca până acum, îl completează foarte bine. Cillian Murphy e starul acestui film iar cunoscătorii ştiu de ce este el vedeta.

Eram pregătit să-l acuz pe regizor că s-a inspirat din Gattaca, dar se pare Andrew Nicol este tot acelaşi om care a stat şi în spatele camerelor la acel sf. excepţional. Fără a avea strălucirea precedentului sf., fără a avea aceeași profunzime, dar cam cu aceeaşi atmosferă, In Time e un sf. decent, un film pe care fanii de blockbustere se vor îndrăgosti rapid. Pentru cei mai cârcotaşi, aşa ca mine, In Time e doar un film antrenant cu foarte puţină originalitate.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
  1. Alex Mustea
    | Reply
  2. Alex Mustea
    | Reply
  3. Diana Raducu
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *