In Bruges

In Bruges
D: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes
R: Martin McDonagh
Theatrical Release: Jan 17, 2008
US Box Office: $7.6M
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Dramă, Comedie
“Number One, why aren’t you in when I fucking told you to be in? Number Two, why doesn’t this hotel have phones with fucking voicemail and not have to leave messages with the fucking receptionist? Number Three, you better fucking be in tomorrow night when I fucking call again or there’ll be fucking hell to pay. I’m fucking telling you – Harry”.În 2008 când a fost lansat acest film nimeni nu se aştepta să surprindă cu ceva, dar cu toate acestea complexitatea personajelor au făcut ca In Bruges să intre în cursa pentru premiile Oscar. Deşi este un film ce la prima vedere pare o altă variantă de Snatch, In Bruges combină perfect frumuseţea locaţiei, cu acţiunea, comedia şi mai ales cu dramele personale pentru a da naştere unei producţii care vorbeşte în termeni mai puţini obişnuiţi despre regăsire, despre izbăvire, principii şi despre a doua şansă.

Cu o distribuţie remarcabilă, Collin Farell, Brendan Gleeson şi Ralph Finnes, In Bruges este un film care ne prezintă frumuşeţea unui oraş medieval în acorduri fine de pian şi în acelaşi timp dezvoltă o poveste aparent simplă despre doi asasini plătiţi, Ray şi Ken care sunt nevoiţi să locuiască în Bruges pentru o vreme. Diferenţa de vârstă dintre cei doi îi aduce mai mereu în conflicte când vine vorba de timpul liber iar Ray ( Collin Farell ) se vede nevoit să admire oraşul chiar dacă acesta îl dezgusta. Ca un copil răsfăţat târât de un tată prin excursii, Ray nu vede nimic interesant în toată această călătorie turistică iar când ocazia pentru o mică aventură se iveşte, acesta o acceptă. Lucrurile se complică rapid când Ken primeşte ordin să-l ucidă pe Ray pentru că cel din urmă a ucis un copil din greşeală. Pentru că se vedea pe sine în Ray, Ken decide să-i acorde o a doua sanşă în speranţa că acesta va avea parte de o un destin mai bun ca al său dar Harry, şeful lor soseşte în Bruge pentru a rezolva personal toate problemele.

Complexitatea personajelor şi relaţiile care se stabilesc între ele sunt cu totul desoebite iar Collin Farell face cel mai bun rol al carierei. Finalul filmului chiar dacă este sângeros demonstreză că adesea nimic nu ne scapă de propriul destin iar principiile după care ne ghidăm existenţa trebuiesc respectate dacă la rândul nostru dorim respectul altora. Recomand acest film cu căldură tuturor celor care iubesc un film în care personajele sunt complexe şi ghidate de principii iar acţiunea este construită natural şi inteligent.

Notă:9.5/10
Trailer

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *