I’m Still Here

I’m Still Here
D: Joaquin Phoenix, Casey Affleck
R: Casey Affleck
US Box Office :$0,4 M
In Theaters: Sept 10 , 2010
Durată: 1 hr. 48 min.
Gen: Documentar

După o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal (Walk the Line), Joaquin Phoenix anunţa public în 2008 că renunţă la cariera de actor. Fără explicaţii elaborate acesta îşi motiva decizia prin dorinţa de a porni pe un nou drum, un drum în care muzica rap să fie prioritară. Nimeni nu a înţeles decizia actorului mai ales că talentul nu-i lipsea iar cariera sa era pe o pantă ascendentă.

La doi ani de la această decizie s-a lansat şi documentarul I’m still Here regizat de cumantul său Casey Affleck, care venea cu câteva răspunsuri dar şi cu câteva scene care-l înfîţisau pe actor în câteva ipostaze penibile. Debutul documentarului este chiar interesant, pentru că actorul, pe care sincer mi-a fost greu să-l recunosc (o burtă uriaşă, o podoabă capilară neîngrijită şi o barbă ce se potrivea mai degrabă unui călugăr) şi-a motivat destul de coerent decizia. Sătul să fie altcineva, să facă ceea ce alţi îi cer, să mânânce şi să se îmbrace cum alţii îi dicteazeă, Joaquin se decide să fie el însuşi şi să arete publicului prin acest documentar câteva fărâme din viaţa sa privată. După această explicaţie documentarul ia o turnură neprevăzută, plictisitoare chiar, pentru că se axează doar pe momentele cele mai proaste ale fostului actor. Prins între băutură, droguri şi prostituate Joaquin devine un pierde vară care este obsedat de reuşita în domeniul muzical deşi talentul îi cam lipseşte.

Aproape tot documentarul este un colaj uriaş care-l surprind pe actor doar în momentele penibile astfel că plictiseala se poate instaura uşor. Din fericire începutul şi finalul, cu câteva scene minunate (Joaquin mergând printr-o mlaştină din Panama) acompaniate de o muzica ambientală liniştioare te trezeşte din amorţeală. Nu mi-am dat seama pe moment dacă I’m still here s-a vrut a fi un documentar despre decăderea lui Joaquin Phoenix sau doar o altă interpretare de geniu făcută de acest actor prin care să arate lumea vedetelor odată ce acestea părăsesc platourile de filmare. Oricum felicitări regizorului Casey Affleck pentru ideea originală.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *