Ice Age 4

Ice Age 4Ice Age 4 – Contiental Drift

În timp ce mă uitam la Continental Drift, încercam să-mi amintesc cum s-a ajuns aici. Cum s-a ajuns ca un film lansat în 2002, intitulat Ice Age să aibă parte de încă trei continuări. Încercam să-mi amintesc esenţa fiecărei poveşti şi în afară de detaliile din primul film nu prea mi-am amintit nimic. Din câte ştiu nu sufăr de nicio boală psihică şi memoria mă înşeală foarte rar, aşă că lispa detaliilor am pus-o pe seama subţirimii poveştii. Mă gândeam că celalte două filme au fost destul de proaste încât memoria n-a avut nici un interes să reţină detalii despre ce se întâmplă pe acolo. Ştiu toutşi imi amintesc că unul e cu topirea gheţarilor, altul cu dinozauri, dar alte detalii n-aş putea să ofer. Şi în timp ce mă tot gândeam eu la aceste nimicuri, al patrulea film din serie începea să-mi atragă atenţia. Poate că asemănarea cu Piraţii din Caraibe m-a atras, poate că personajele noi au ştiut cu să revitalizeze epoca de gheaţă, sau poate că avem eu chef de ceva uşor, dar la final n-am fost foarte dezamăgit. Am privit relaxat o poveste cu piraţi, cu bărci făcute din calote glaciare şi cu o maimuţă violent ca şi adultul obosit care n-are ce face în timp ce copilul îl obligă la vizionarea unor animaţii

Povestea e construită pe aceeaşi structură ca şi cealelalte. Liniştea e de scurtă durată ca apoi regnul animal să fie deranjat de un nou eveniment global. De data aceasta nu e nici îngheţul, nici topirea, ci separarea continentală. Odată cu pornirea acestui proces, uscatul începe să se despartă, apele pătrund în zone noi, iar Diego, Sid şi Manny pornesc într-o nouă aventură. Separat de Ellie şi Peaches, după prăbuşirea mai multor calote glaciare, Manny promite revederea chiar dacă el şi prietenii săi pluteau în derivă pe o bucată de gheaţă. Ajunşi în mijlocul apelor, cei trei muşchetari însoţiţi şi de o bunică simpatică, trebuie să se lupte cu nişte piraţi, să le scufunde nava, ca apoi să construiască altă cu care să ajungă acasă. Pe drum se leagă noi prietenii, apar personaje noi, izbuncensc conflicte şi se consolidează realţia dintre tată–fiică. Din păcate altceva nu prea se întâmplă şi Ice Age Continental Drift e doar un alt film al unei francize exploatate pra tare.

Din punct de vedere tehnic filmul stă destul de bine. Părbuşirea gheţarilor artă bine, furtuna e convingătoare şi peste toate acestea desori se aşează şi o coloană sonoră bunicică. Glumele sunt destul de expirate şi cele pentru copii mici nu prea pot multumii apetitul cinefilului adult. Nick Frost şi Simon Pegg n-au reuşit să se impună în film, aşă că cei care nu ştiu că vocile lor au fost împrumutate unor personaje, nu-o vor recunoaşte. Veteranii îşi impun din nou supremaţia, singura care reuşeţte ceva pe lângă ei fiind Wanda Sykes, în rolul bunicuţei.

Ice Age Continental Drift e doar un film pentru iubitorii franciezi sau pentru copii. Nu plictiseşte pentru că e scurt, pentru că are ceva nou şi pentru că arată bine. În rest ese aplică zicala aceeaşi mărie cu altă pălărie.

Notă:5/10

trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *