I saw the devil

I Saw the devil
D: Byung-hun Lee, Min-sik Choi
R: Ji-woon Kim
Release: 4 Martie 2011
Durată: 2 h 24 min.
Gen: Thriller

Sadismul şi violenţa filmelor asiatice este diferită faţă de ceea ce ne arată Hollywood-ul mereu în căutare de spectaculos. Din fericire ori cât de tare s-ar strădui cineaştii americani nu reuşesc să ţină pasul cu concurenţa lor asiatică, cu aceşti oameni mititei şi voinici (sper că nu am supărat pe nimeni) care mai pun mâna pe o care înainte să se apuce de un film. Realizat impecabil, I saw the Devil nu este doar un film violent, un film sadic până în măduva oaselor, ci este un film cu monştrii umani, un film vânătoresc care aprinde toate instinctele şi dorinţele umane când regulile scrise ale societăţii nu se mai aplică.

În prim planul atenţiei îl avem pe un domn amabil care se plimbă cu maşina încercând să ajute femeile aflate la ananghie. Din păcate pentru ele domnul amabil cu o figură destul de înfricoşătoare le mai oferă din când în când şi câte un viol, lovituri zdravene la cap, torturi scurte şi apoi tranşări simple ca nimeni să nu le găsească. Ei bine acest criminal sadistic nu are nicio problemă, până când într-o zi tranşează logodnica unui agent de la serviciile secrete. După vreo 30 de minute de la debutul filmului, agentul pornit pe cont propriu pe urmele criminalului îl prinde pe acesta, iar curiozitatea spectatorului sporeşte. Păi şi ce să vezi după ce-l bate bine, îi rupe o mână agentul răzbunător îl lasă inconştient într-o semi groapă împreună cu un teanc de bani. Mirat de ceea ce a păţit criminalul nu se potoleşte şi în plimbarea lui de seară mai omoară doi necunoscuţi şi se pregăteşte de un nou viol. Pe când lucrurile încep să se încingă agentul năvăleşte din nou peste el, îi mai dă o lecţie violentă şi îi taie un tendon. Această tortură fizică şi psihică continuă o vreme, pentru că nici criminalul nu se potoleşte şi nici agentul nu are de gând să încheie acest joc sadic.  Jocul de-a tortura şi eliberatul îşi schimbă regulile din mers, pentru că animalul hăituit se adaptează şi învaţă obiceiurile vânătorului. În aceste condiţii drama personajului pornit cu intenţii bune se adânceşte.

I saw the devil este mai mult decât un film despre răzbunare, este un film în care logica dorinţei de dreptate şi răzbunare naşte monştrii. Această confruntare minunată ce la început a fost între bine şi rău dar care apoi s-a transformat între rău şi rău este completată de un joc actoricesc fără reproş. Greu de urmărit datorită unor scene dure, I saw the devil este de-a dreptul un film minunat, un film lecţie pentru cei care încearcă să reînvie senzaţia oferită de Seven.

Opinii interesante gasiti la Adina si Luka

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
8 Comments
 1. Adriana
  | Reply
 2. Adriana
  | Reply
 3. Adriana
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *