I am number four

I am number four
D: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant
R: D.J. Caruso
Release: 18 Februarie 2011
US Box Office: $55,1 M
Durată: 1 h 49 min.
Gen: Action, sciene fiction

I am number four e un film cu efecte nebănuite asupra spectatorului. Subiectul, personajele şi acţiunea au efectul unei cutii pline de jucăriile copilăriei care îţi aminteşte de copilăria de mult uitată în care aproape toţi visam la un moment dat să devenim super eroul salvator admirat de cea mai frumoasă fată. Evident că aceste lucruri nu s-au întâmplat dar din când în când un film ca acesta (pueril de-a dreptul) trebuie să ne mai relaxeze şi să ne reamintească cât de frumoase erau visele cu ochii deschişi.

Cu o distribuţie aleasă evident pentru look, I am number four e o expoziţie de efecte speciale cu mici influenţe romantice targetate pentru un public adolescentin dornic să aprecieze ideea tânărului ieşit din comun, dar inadaptat şi tachinat de toţi cei de gaşcă din şcoală. Cum moda iubirilor dintre pământence şi alte rase (mult prea numeroase pentru a fi enumerate) e în centrul atenţiei de ceva ani încoace, I am Number four nu se dezice de ea şi ne prezintă o poveste de dragoste adolescentină între un tânăr chipeş posesor al unor puteri supranaturale şi o tânără domniţă pasionată de fotografie. Povestea are loc într-un orăşel mic, izolat, deoarece John şi paznicul său se ascund de nişte creaturi ciudate venite pe pământ să extermine ultimii 9 supravieţuitori ai unei planete colonizate. Dornic să se acomodeze şi să se integreze într-o comunitate, John nu prea reuşeşte acest lucru pentru că ori de câte ori un confrate de-al său este ucis piciorul lui se transformă într-o lanternă strălucitoare. Iubire adolescentină, replici smulse din filmele cu Hanna Montana fac deliciul acestui film, dar când mogadorieni dau de John, iadul se dezlănţuie în micul orăşel de munte populat cu exemplare în căutare de terorişti şi extratereştri.

Confruntările sunt spectaculoase cu un accent pus evident pe lumină şi pe câţiva monstruleţi, dar până la urmă finalul deschis a dezamăgit un pic. Nimeni nu vrea o continuare la acest film (una peste lata decent pentru un film de copii şi adolescenţi) pentru că de aici încolo lucrurile se pot transformă doar în ceva de neprivit.

Despre interpretare nu prea pot să vorbesc mult pentru că tinerii actori, proaspeţi apăruţi pe rolele de film nu au impresionat cu nimic. Poate jocul actoricesc oferit de Tymothy Olyphant  merită un pic apreciat pentru uşurinţa cu care a interpretat un paznic tipizat cu sentimente paterne.

I am number four e o experienţa vizuală plăcută, e genul de film care te ameţeşte cu câteva efecte speciale şi cu o poveste de vis pentru puştii de 12-16 ani. Dacă totuşi nu vă încadraţi în această categorie de vârstă trebuie să vă transpuneţi în trecut pentru a transforma vizionarea filmului într-o simplă plăcere.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
8 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *