I am Legend

I am Legend
D: Will Smith, Alice Braga
R: Francis Lawrence
Release: 14 Decembrie 2007
US Box Office: $256.3M
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Science fiction

Filmele cu o lume postapocaliptică au fost şi sunt la modă încă de prin anii ’70. Din păcate, evoluţia acestui gen de film a fost greoaie, foarte rar regizorii şi scenariştii reuşind să conceapă ceva diferit faţă de acei zombi idioţi, care se mişcă încet în căutare de carne umană proaspătă.  Sătul probabil şi el de Dawn, diary, sau army of the dead, regizorul Francis Lawrence oferă amatorilor de apocalipsă, un scenariu un pic diferit  în care acei zombi leneşi prezenţi la toate colţurile sunt înlocuiţi de nişte creaturi extrem de violente, dar care par să deţină destulă inteligenţă pentru a acţiona ca un grup. Din păcate, creaturile sunt cam singurele aspecte care diferenţiază acest film faţă de altele care tratează cam acelaşi subiect. Cu toate acestea I am legend este un film buniciel, care redă o atmosferă de singurătate şi frică destul de veridic, dar care se sfârşeşte mult prea previzibil.

Început sfârşitului debutează destul de tipic cu un virus menit să facă bine, dar care suferă mutaţii şi omoară miliarde de oameni. Cei care scapă de dulcele sărut al străinului înalt, se transformă în nişte creaturi ciudate care se tem de ultarviolete. Locul de unde totul a pornit este New York, iar după evenimente singurul supraviţuitor este profesorul Robert Neville (Will Smith) încearcă să găsească un leac, să-i păstreze luciditatea şi să supraviţuiască. Singurul său pieten este Sam, un câine lup care deseori este mai ascultător decât un om. În toată acestă junglă a pustietăţii, Robert trimite mesaje zilnice, încercând astfel să afle dacă mai sunt surpavieţuitori. Nimic nu iese din tiparul zilnic stabilit de Robert, dar într-o zi o greşeală duce la moarte câinelui  urmată de un exces de nebunie care îl determină să se ia la trântă cu creaturile şi de apariţia brucă a doi supravieţutori care vorbesc de un loc ferit de virus.

După cum am spus şi mai sus, I am legend e un pic diferit faţă de alte filme pentru că are ca plus o pustietate incredibilă şi rolul bun făcut de Will Smith. Scenariul previzibil ( tocmai la final când toată ordinea sa este distrusă găseşte leacul) şi oarecum unele stângăcii îl împiedică să fie un thriler sf. cu adevărat bun. Cu toate plusurile şi minusurile I am legend este clar un film de văzut mai ales pentru fanii actorului, genului şi pentru cei care găsesc realxare în filme.

Notă: 7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *