How to train your dragon

How to train your dragon
D: Jay Baruchel, Gerard Butler
R: Dean DeBlois, C.Sanders
Release: Mar 26, 2010
US Box Office: $217.4M
Durată: 1h 38 min.
Gen: animaţie

Filmele de animaţie mă încântă chiar dacă sunt reuşite (gen Wall-E, Finding Nemo…) sau un pic dezamăgitoare (Igor, Open Season…), pentru că pe lângă poveştile frumos învelite pentru a atrage copiii, ne mai oferă şi mici poveţe pe care alte filme nu le pot oferi. Din acest gen de filme reînvăţăm cât de uşor se poate lega o prietenie sau cât de iresponsabili sunt oamenii cu propria planeta. Indiferent că poartă semnătura celor de la Disney sau nu stiu ce al studiou de producţie, filmele de animaţie depăseşc cu uşurinţă graniţele firescului fără însă a deveni absurde, dure sau idioate. Ele încă ne mai atrag prin simplitate şi frumuseţe şi deseori ne fac să zâmbim chiar şi după o zi obositoare şi mohorâtă.

Revenind la filmul de azi pot să mă declar mulţumit. M-a făcut să zâmbesc într-o zi tristă şi mi-a arătat un exemplu minunat de prietenie şi devotament în relaţia om animal. Chiar dacă pe alocuri prezentarea dragonilor ca nişte personaje din jocuri RPG e un pic deranjnată, How to train your dragon îţi oferă un sentiment plăcut printr-o călătorie pe un tărâm izolat undeva prin nord, unde un biet sat de de vikingi este victima unor dragoni. Din fericire, curajoşii locuitori sau specializat în ale războiului şi ale vânatului astfel că, principala lor grijă este eliminarea creaturilor zburătoare care scuipa foc. Fiecare îşi vede de treaba lui, până când într-o zi fiul conducătorului, nu tocmai războinic în devenire capturează un dragon dintr-o rasă extrem de temută. Suprinzător viaţa micului sat va ajunge să se schimbe după ce tânărul făt frumos în devenire se va împrietenii cu acel dragon, care mai degrabă are o privire de căţel nevinovat. Nu am să vă povestesc mai mult din acest film pentru că nu vreau să stric plăcerea.

Pentru fanii filmelor 3D, cred că acest film plin de culoare şi mişcare va fi o încântare.

PS: să-mi spuna cinvea daca am luat-o razna şi doar mie mi se pare că vocea lui G. Butler seamăna cu vocea guverantorului de Texas.

Notă:8,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *