How to Steal a Million

How to steal a million
D: Audrey Hepburn, Eli Wallach, Peter O’Toole
R: William Wyler
Theatrical Release: Jan 1, 1966
Durată: 2 h 3 min.
Gen: Romance, Comedie
Share

Îmi plac filmele vechi pentru că îmi oferă o stare aparte, o stare care nu poate fi indusă de nici un efect special creat pe calculator sau prin studiourile moderne pline de sfori invisibile şi ecrane albastre. La recomandarea unui cititor fidel am vizionat zilele trecute această comedie clasică care are în prim plan o distribuţie de geniu – minunata Audrey Hepburn şi Peter O’Toole. Interpetarea celor doi este minunată, iar râsetele simple şi naturale pe care le transmit o să fie pe placul oricărui cinefil care ştie să aprecieze şi un film construit pe baza replicilor şi a interacţiunii dintre personaje.

Povestea simplă, comică, antrenantă ne prezintă cariera unui pictor falsificator extrem de apreciat, pe nume Bonnet, care-şi vinde falsurile fandosiţilor şi celor care sunt în stare să plătească o căruţă de bani pentru a avea cu ce se lăuda. Totul merge bine până când o sculptură falsă este predată în custodie pentru a fi expusă. Pentru că originalul ar valora 1 milion de dolari, cei de la expoziţie se văd nevoiţi să supună obiectul unor teste. Speriată că falsul va fi descoperit şi că tatăl ei va ajunge la puşcărie, încântătoarea Nicole ( Audrey Hepburn ) apelează la un hoţ şarmant pe care îl surprinsese mai demult în propria casa pe când încerca să fure ceva. Deşi misiunea pare imposibilă, Simon ( Peter O’Toole ) nu renunţă la o asemnea provocare dar este curios de ce Nicole doreşte să-şi fure propriul exponat. Planul igenios de a fura statuia este de-a dreptul comic iar modul în care toate se rezolvă este surpinzător.

How to steal a million este o comedie excelentă care te va face cel puţin să zâmbeşti sincer. Interpretarea iese în evidenţă prin conexiunea puternică dintre actori, lucru ce face ca acest film să fie într-un fel mereu tânăr.
PS: Maşinile din acest film sunt de-a dreptul superbe. Parcă sunt miniaturi dintr-o machetă orăşenescă reuşită.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *