How The Grinch Stole Christmas

How The Grinch Stole Christmas
D: Jim Carrey, Jeffrey Tambor
R: Ron Howard
In Theaters: Nov 17, 2000
US Box Office $259M
Durată: 1 hr. 45 min.
Gen: Comedie, Fantezie

Dr. Seuss, Jim Carrey şi regizorul Ron Howard ne ajută să explicăm pentru toate vârstele ce reprezintă cu adevărat spiritul Crăciunului. Dincolo de goana după cadouri pentru cei dragi şi nevoia disperată de a cheltui tot ce ai pe mancare fie că e nevoie sau nu, Crăciunul înseamnă mai mult. Crăciunul înseamnă şi petrecerea unor clipe frumoase alături de cei dragi precum şi ajutarea celor care nu pot sau nu vor să intre în atmosfera acestei sărbători.

Povestea are loc într-un loc miunat desprins parcă din basm, în micul orăşel Whoville. Locuitorii acestui oraş au o înfăţişare ciudată, coafuri desprinse parcă din alt secol şi toţi împart un nume comun, Who. Dacă stai să-i priveşti de sus şi să-i caracterizezi în preajma Crăciunului, o să zici că se aseamănă cu românii atunci când se deschide un mall sau un supermarket. Aceşti adorabili Who dau buzna pentru a cumpăra cadouri ca şi cum o zi de mâine nu ar mai exista şi se agită pentru orice detaliu ce ţine de sărbătoarea Crăciunului pentru că, nimic nu se compară cu această sărbătoare. Sub zăpada proaspăt căzută şi prin agitaţia din oraş nu găseşti pe nimeni care să nu intre perfect în atmosferă, dar dacă ieşi din orăşel şi urci undeva sus pe munte ai să dai peste singura fiinţă care urăşte Crăciunul. Verde şi cu un zâmbet malefic, Grinch este cel care urăşte tot ce este frumos şi drăgălaş; pentru el Crăciunul este o perioadă de tortură auditivă iar împiedicarea acestui eveniment ar fi cadoul perfect. Surpriza va fi extrem de mare, atunci când o mică fetiţă pe nume Cindy Lou Who îl invită pe acesta să fie maestru de ceremonii la serbarea Crăciunului. Dornic de a fi invidiat Grinch se prezintă la ceremonie dar, când amintirile neplăcute şi ironia primarului îl napădesc totul se transformă într-un haos menit să strice Crăciunul simpaticilor locuitori.

How The Grinch stole Christmas este un film de Crăciun minunat. Comic şi trist pe alocuri, filmul lui Ron Howard te atrage nu doar prin interpretarea de geniu oferită de maestru feţelor schimonosite, Jim Carrey ci şi printr-o atmosferă de vis a unui orăşel care trăieşte într-un glob de cristal.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *