House of flying daggers

House of Flying Daggers

D: Takeshi Kaneshiro, Ziyi Zhang
R: Yimou Zhang
Release: 3 Decembrie 2004
US Box Office: $ 10,9 M
Durată: 1 h 59 min.
Gen: Acţiune, Fantezie, Romance

House of flying daggers este un „festin vizual”. Ochii sunt atraşi de o coloristică impresionantă în care verdele crud de primăvară (de pe pădurea de bambus) se combină cu cel trecut prin lunile de vară şi care se pregăteşte să întâmpine toamna. Gălbuiul-maroniu-roşiatic de toamnă aşezat peste pădurile din depărtare este absolut senzaţional când soarele de toamnă târzie scaldă vârfurile dealurilor. Peste toate aceste culori albul pur al primei ninsori de iarnă se aşterne să spele toate păcatele anului care se termină, dar când sângele celor care se iubesc schimbă frumuseţea peisajului,  tristeţea se instaurează până la un nou ciclu.

House of flying daggers este un „festin auditiv”. Sunetul tobelor chinezeşti combinat cu alte instrumente menite să te impresioneze printr-un cântec trist ce descrie o poveste de dragoste imposibilă te impresionează chiar dacă nu eşti fan al poveştilor cu iz mitologic. Mai mult decât atât, vibraţiile săbiilor, zgomotul pe care metalul îl produce atunci când săbiile se lovesc una de alta pare mai ascuţit şi mai intens decât vocea personajelor care ne spun o poveste  de dragoste imposibilă, o poveste despre onoare.

Sincer nu mă aşteptam să fiu atât de captivat de o poveste de dragoste dramatică care se petrece în China medievală. Plin de dramatism, de lupte spectaculoase, House of flying daggers ne prezintă lupta autorităţilor pe a-şi extermina rivalii, care organizaţi în casa cuţitelor zburătoare se luptă pentru a ştirbi autoritatea unui regim care a sărăcit ţara. În această rivalitate de moarte, la mijloc cad doi tineri care se îndrăgostesc unul de celălalt deşi nici unul nu îi cunoaşte celuilalt adevărata identitate. Loialitatea, tenacitatea şi tehnica de luptă sunt trăsături ce-i definesc pe amândoi dar sentimentele îi schimbă şi le trasează o soartă tristă pe care şi natura pare că o deplânge.

House of flying daggers e un adevărat curcubeu coloristic, o simfonie de luptă şi de iubire pe care numai chinezii puteau să o ilustreze asa bine. Fiecare scenă, fiecare cadru, fiecare sunet e o plăcere, o delicatesă care hrăneşte ochii, urechile şi mintea. Un film minunat prin toate aspectele care confirma de prin 2005 că Ziyi Zhang e o actriţă extrem de talentată.

Film recomandat de Adina.

Notă:9,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
House of flying daggers, 7.0 out of 10 based on 1 rating
13 Comments
  1. Adriana
    | Reply
  2. Bogdan
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *