House at the end of the street

house at the end of the streetHouse at the end of the street

D:Jennifer Lawrence , Elisabeth Shue , Max Thieriot

Gen: Thriller

Durată: 1h 41 min

După ce-am văzut-o pe Jennifer Lawrence în The Silver linings playbook, m-am decis să aruncă o privire la filmele ei din 2012. The Hunger Games l-am bifat în primăvară așă că am rămas doar cu House at the end of the street, un film cu aspect de horror care se transformă trepat într-un thriller enervat și previzibil. Povestea debutează cu o fetiță ieșită dintr-un alt film horror care-și ucide cu un ciocan părinții. Continuă apoi cu banala prezentarea personajelor principale, o mamă și o fiică care tocmai își semnează sentința, acceptând să se mute lângă sau într-o casă cu o istorie nu tocmai plăcută. Dacă vrei să mori sau să fi urmărit toată viața de un spirit violent sau de un psihoapt aproape incivincibil, cea mai bună metodă e mutarea într-un mic orășel zguduit de o crimă oribilă. Aici sigur dai de dracu și sigur nu mai dormi liniștit câte zile mai ai. Mutarea a devenit deja un clișeu damnat, un eveniment care ghidează povestea spre un destin tragic.

Ceea ce începe ca o poveste de groază trece rapid pe tărâmul nebunei. Elementele horror dispar odată cu sosirea celor două femei. Ele nu se mută în casă cu crima, ci în cea de vis a vis, anulând astfel forța unui spirit răzbunător, dar eliberând obsesia unui psihopat. Povestea avansează încet, facem cunoștință cu Elissa(Jennifer Lawrence) și cu băiatul de vis a vis, fratele presupusei criminale. Întreaga poveste are un aer familial, fiecare personaj având o implicație în contextul general. Din păcate direcția firului epic e ușor de bănuit, totul fiind văzut sau revăzut într-o oarceare măsură într-un alt film.

girl meets psycho

La capitolul originalitate House at the end of the street suferă grav, la fel și altele. Jennifer nu e convingătoare în rolul victimei, scenele în care ea transmite ceva fiind extrem de puține. Prezneța ei în se explică prin faptul că House at the end of the street a fost filmat înainte de Winter’s Bone, numai că lansarea s-a tot amânat.

Fanii genului thriller vor fi dezamăgiți pentru că nu primesc nimic nou, nimic original. Tot ce oferă House at the end of the stret e o poveste despre nebunie, ascunsă frumos prin beciuri și secrete de familie.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
House at the end of the street, 1.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *