Hot Fuzz


Hott Fuzz
D: Simon Pegg, Nick Frost, Bill Bailey, Jim Broadbent, Timothy Dalton,
R: Edgar Wright
Theatrical Release:Apr 20, 2007
Box Office: $23,618,786
Durată: 2 h

După Run fatboy, run şi Big Nothing care m-au impresionat plăcut, Hot Fuzz ne prezintă povestea unui mic orăşel care-şi întăreşte forţa cu mult apreciatul sergent Angel. Cum ajunge Angel aici este destul de simplu mai ales dacă pui întrebarea corectă. Ce păţeşte un poliţist care excelează în aproape toate domeniile şi care îşi dedică viaţa carierei? Logic este promovat, dar din păcate pentru Angel ( Simon Pegg ) acesta îşi primeşte promovarea împreună cu un transfer.

Geloşi pe realizările lui Angel, colegii lui de la poliţia londoneză îl transferă într-un mic orăşel uitat de lume unde niciodată nu se întâmplă nimic. Pentru Angel lucrurile devin extrem de plictisitoare în acest orăşel în care singurele infracţiuni sunt comise de barmani care vând alcool minorilor. Liniştea şi amorţeala orăşenilor este tulburată când un regizor de teatru şi actriţa principală sunt găsiţi decapitaţi. Criminalul, un misterios om îmbrăcat în negru continuă să-şi facă apariţia iar victimele sale sunt considerate de poliţie accidente. Angel nu renunţă uşor mai ales că, după fiecare crimă, Skinner ( Timmothy Dalton) patronul supermarketului apare prin preajmă. Ancheta ia o turnură surpinzătoare după ce identitatea criminalului este făcută public.

Hot Fuzz e o comedie satirică la adresa filmelor de acţiune. Coloana sonoră denotă o tensiune şi o acţiune specific acestor filme dar care aici este atribuită în mod ironic. Finalul comic şi exploziv ( pe alocuri exagerat ) întăreşte faptul că filmul a fost conceput ca o comedie satirică, o parodie.

Notă: 7,5/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *