Hope Springs

Hope SpringsGrumpy old man

Recunosc că am vrut să vizionez acest film de când am aruncat o privire peste distribuţie. Meryl Streep e unică şi ştie foarte bine să joace în comedii romantice (vezi It’s Complicated), iar Tommy Lee Jones are ceva cu totul aparte. Ceva la el impune respect, ceva te face să-l admiri chiar dacă are până acum doar un premiu Oscar. Pentru mine Tommy Lee Jones e actorul care acceptă să joace în filme mai necunoscute şi la care le imprimă un pic din talentul său pentru a le face mici bijuterii. Lista e lungă, printre acestea numărându-se The Three Burials of Melquiades Estrada, In The Valley of Ellah sau mult mai recentul The Sunset Limited. Fără cei doi, Hope Springs era doar o comedie banală, o introspecţie seacă în viaţa privată a unui cuplu care se luptă cu viaţa de peste 30 de ani

Kay şi Arnold sunt doi soţi prinşi în rutina de zi cu zi. Viaţa lor respect un tipar clar stability şi nu prea există loc pentru surpize. Micul dejun, plecarea la muncă, sosirea acasă, cina şi somnul au un tipar prestabilit şi nimci nu intervine. Privit de aproape acest tipar a fost stability de Arnold, un bărbat obosit de muncă şi care nu mai are chef de nimic, exceptând tabieturile sale. Kay o soţie model care are timp şi de jobul de zi zi cu zi, de casă dar şi de soţul ei şi-ar dori mai mult. Ar dori să reaprindă flacăra pasiunii, să se simtă iubită, să simtă că trăieşte alături de soţul ei, nu doar de un bun coleg de casă. Pentru a realiza acest lucur Kay îi oferă un ultimantum lui Arnold. El va trebui să-şi însoţească minuanta soţie într-un mic concediu terapeutic în orăşelul Hope Spings. Acolo într-un mic orăşel uitat de lume, Kay şi Arnold sunt gată să urmeze sfaturile doctorului Feld (Steve Carell), un celebru specialist în probleme de cuplu. Aproape toată terapia are loc în biorul doctorului Feld, unde rând pe rând cei doi soţi îşi dezvăluie problemele fricile şi fantezile. Spre desoebire de altă dată, Steve Carell e perfect în rolul specialistului în problemele cuplu. Nu are nici o ieşire necontrolată, nu face nicio glumă deplasată, aşă că pe mine m-a convins extrem de uşor. Terapia este o plăcere, mai ales că Tommy Lee Jone este un morocănos din cale-afară. Fără zâmbetul lui sec, fără împotrivirile sale, Hope Springs nu avea cum să stârnească zâmbete.

Într-o perioadă când romantismul şi comediile eşuează datorită prostiei, Hope Spring reuşeşte să strălucească. Acest lucru se datorează în primul rând actorilor, regizorului David Frankel (The Devil wears Prada) şi scenariştilor care n-au făcut abuz de extrordinar pentru a ieşi în evidenţă. S-au limit la ilustrarea unui adevăr simplu: rutina bate viaţa şi deseori datorită ei uităm să ne bucură de cei de lângă noi sau de plăcerile vieţii. Despre interpretare nu mai are rost să vorbesc. Atât Tommy Lee cât şi Mery sunt excelenţi oferind o plăcere simplă fanilor.

Hope Springs e un film pentru cupluri. E un film pentru cei care ştiu cât de cât ce înseamnă viaţa, ce înseamnă rutina şi trecerea timpului. Nu e un film pentru adolescenţii Twilight, Step up sau nu ştiu ce alt film idiot. E despre cupluri, despre intimitate, despre sex şi despre frică.

Notă:8/10

Trailer Hope Springs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *