Hobo With a shotgun

Hobo with a shotgun
D: Rutger Hauer, Molly Dunsworth
R: Jason Eisener
Release: 2011
Durată: 1 h 26 min.
Gen: Acţiune, Gore

Imaginează-ţi un film care să reunească cele mai multe scene gore, un film în care replici devenite clieşice se reunesc pentru a întări un scenariu parcă scris la repezeală de nişte copii care nu au făcut altceva toată viaţa decât să se joace jocuri violente pe calculator, un film cu atât de mult sânge încât daca s-ar aduna în bidoane ar asigura necesarul de apă a unui sat de prin Africa timp de câteva luni. Pe lângă aceste ingrediente mai adăugăm o serie de asasinări cum rar ţi-a fost dat să mai vezi, nişte intestine împrăştiate ca râmele pe un câmp proaspăt arat nişte personaje cretine, (un moş crăciun pedeofil, poliţişti desprinşi parcă din iad şi două conserve de tinichea) şi ai obţinut imaginea de ansamblu a unui film a cărui rost sincer nu l-am înţeles. Şi acum la vreo câteva zile după vizionare mă întreb ce mesaj a avut acest film, care a fost rostul lui şi de ce e atât de apreciat de o mulţime de critci.

Povestea unui vagabond care pune mâna pe o puşcă şi începe să cureţe un oraş jegos care a adunat ca un magnet toate scursurile lumii, nu a fost o ideea foarte rea dar sadismul prea exagerat, haosul şi lipsa unor personaje cât de cât conturate a transformat vizionarea într-un chin prea lung.

Atmosfera desprinsă dintr-un joc video, imagistica creată parcă pe o casetă video de la începutul anilor 90 şi prestaţia cât de cât bună a lui Rutgher Haur, sunt sigurele plusuri ale acestui show păcătos pentru că în rest totul mi s-a părut un dezastru.

Poate că experineţa mea în această subspecie (B movies) a cinematografiei mondiale lasă de dorit, poate că habar nu am să diferenţiez kitch-ul de artă sau ce frumos de ce e dizgraţios şi de neprivit, dar acest Hobo with a Shotgun  mi s-a părut  un film urât, greţos, un film pe care nu pot să-l recomand.

Notă:1/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *