High Tension/Haute Tension

High Tension
D: Cecile de France, Oana Pellea
R: Alexandre Aja
In Theaters: Jan 17 , 2004
US Box Office:$3.6M
Durată: 1 hr. 25 min.
Gen: Horror

Pentru azi avem încă o recomandare de la fanul filmelor horror, Klausen (Ştefan) care ne va plimba pe teritoriul cinematografiei horror franceze. Dacă stai şi analizezi spaţialitatea acestui film îţi dai seama că diferenţele dintre cinematografia franceză şi cea americană nu sunt foarte mari. Avem de-a face cu acealaşi spaţiu rural, izolat de lume unde casele sunt risipite ca într-un sat de munte românesc şi cu aceleaşi lanuri de porumb înalte din care mai mereu se aude câte un zgomot ciudat care atrage viitoarele victime ca şi cântecul unei sirene. Casa în care un străin misterios va pătrunde pentru a-i ucide în mod brutal pe toţi locuitorii este aproape ca şi cele americane, personajele au aceeaşi curiozitate morbidă iar ţipetele lor nu se diferă cu nimic.

Totul pare identic cu multe alte filme americane dar parcă tensiunea este construită un pic mai bine, iar ideea de criminal nebun care alege o casă la întâmplare pentru a ucide toţi membrii cu excepţia unuia este originală pentru că datează din 2003 când încă America nu avea The Collector sau The Strangers.

Haute Tension  este un film horror plin de tensiune iar montajul audio amplifică acest lucru. Scenele din prima parte a filmului sunt extrem de violente şi chiar dacă pe parcursul filmului veţi avea impresia că aţi mai văzut acest film, vă recomand să-l vizionaţi până la capăt pentru că finalul vă va surprinde.

Pe scurt HauteTension e un horror gore plin de sânge şi de ciopârţiri spectaculoase care nu ar trebui să iasă cu nimic în evidenţă dacă nu ar avea un final un pic diferit. Oricum notă de pe IMDB mi se pare un pic cam mare (6.8).

Notă: 6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. Cristina
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *