Hesher

Hesher
D: Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman
R: Spencer Susser
Release: 13 Mai 2011
US Box Office:$0.4 M
Durată: 1 h 45min.
Gen: Drama

Hesher este un nume perfect pentru un fan heavy metal, pentru un tip violent, singuratic, ce conduce o dubă şi are corpul umplut cu tatuaje. Este un nume minunat pentru un tip cu pantaloni negrii, mai tot timpul fără cămaşă, fără multe maniere. După aspectul fizic eşti tentat să te fereşti de acest hesher, să treci pe celălalt trotuar dacă-l vezi pe stradă sau să te ascunzi unde prin şcoală dacă este coleg cu tine.

Mai mult de atât, un titlu de film cu acest nume te duce cu gândul la o dramă violentă, dar surprinzător lucrurile nu stau chiar aşa pentru că Hesher este mai mult un film moralizator, o dramă despre nefericire, despre pierderea cuiva apropiat şi depăşirea acestor momente. Pe lângă elementele de dramă, Hesher mai are şi mici elemente de comedie şi romance care ajută mult un public oarecum precaut când vine vorba de aspectul personajului principal.

Filmul debutează cu fuga unui copil după o maşină remorcată. Nu e o maşină frumoasă ci dimpotrivă chiar una veche şi lovită. Nu ştim de ce TJ se desprinde aşa greu de maşină , dar spre final vom afla acest lucru. După acest eveniment aflăm mai multe despre TJ, despre tatăl său depresiv după moartea soţiei şi despre bunica lui oarecum senilă, dar gata mereu să aibă grijă de băieţii ei. Pe lângă problemele de acasă, TJ mai are probleme şi cu un coleg de la şcoală care-l chinuie aproape zilnic.

Fără nici un avertisment, fără nicio motivaţie Hesher, interpretat convingător de J.G Levitt intră în viaţa celor trei, le ocupă o cameră, maşină de spălat şi le mănâncă din mâncare ca şi cum ar fi un musafir mult aşteptat ce trebuie servit ca un rege. Obsedat de heavy metal, de foc şi cu o gură slobodă, dar plină de pilde moralizatoare, Hesher are grijă într-un mod ciudat de TJ, de tatăl său şi chiar de bunicuţa amabilă (scena când o ajută la o joint este încântătoare).  La început îl ajută pe TJ cu problema bătăuşului, apoi în relaţia cu bunica sa şi la final îl ajută pe TJ şi pe tatăl să se reapropie unul de celălalt.

Pe durata filmului există scene pline de umor – un desen reuşit pe o maşină frumoasă, un joint cu bunicuţa…, scene explozive – incendierea aceleaşi maşini, scene violente – tăierea unei nări cu o foarfece de grădină, dar şi scene încărcate de tristeţe şi umor în acelaşi timp – promisiunea unei plimbări care are loc cam târziu. Toate acestea compun imaginea de ansamblu a unui film oarecum artistic, bun, dar de la care se vroia mai mult.

Interpretarea oferită de J.G Levitt e încântătoare, actorul identificându-se foarte bine cu acest hesher, acest rocker cu rol de fallen angel apărut brusc pentru a reconsolida o familie îndurerată. La fel cum a apărut, brusc, la fel şi dispare, dar ceea ce lasă în urmă vindecă multe răni. Pe lângă J.G Levitt o prestație bună mai are şi Natalie Portman cu un personaj ciudat, tocilar, a cărui scop este să complice relaţia dintre.

Finalul este minunat iar fanii acestui actor vor fi încântaţi. Pentru cei care totuşi nu-l au la inimă pe Levitt, vă spun că Hesher poate fi şi pe gustul celor care preferă o dramă inteligentă, amestecată cu un pic de umor, uneori negru, un film care te îndeamnă să-ţi trăieşti viaţa

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Hesher, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *