Henry’s Crime

henry's crime filmHenry’s Crime
D: Keanu Reeves, Vera Farmiga
R: Malcolm Venville
Release: 8 Aprilie 2011
US Box Office:$0.1 M
Durată: 1 h 48 min.
Gen: Comedie

Afectat de problemele din viaţa personală Keanu Reeves nu reuşeşte să impresioneze cu nimic în rolul unui bărbat apatic, fără vise ce face puşcărie pentru o faptă pe care nu a comiso.  Acum câteva luni când am auzit de acest proiect m-am bucurat că Reeves se întorcea pe marele ecran, dar acum realizez că actorul a acceptat acest rol doar pentru că-i permitea să-şi exprime public sentimentele şi starea de spirit.

Şters, apatic, plictisit, apăsat mereu de ceva, Reeves îl interpretează pe Henry, un bărbat de vârstă mijlocie fără nici un vis, un bărbat care nu-şi mai poate exprima sentimentele şi care nu mai ştie să trăiască.

Povestea e cenuşie, plictisitoare (la fel ca Henry), previzibilă, curge lent şi pe acelaşi ritm. Mai mult nici măcar când are loc singura împuşcătură dintr-un heist comedy, tensiunea nu creşte.  Nici în acele momente tonul lui Henry nu se schimbă, acesta fiind la fel ca la debutul poveştii. Revenind la poveste, Henry’s Crime se axează pe destinului lui Henry, un bărbat căsătorit, plictisit care este arestat pentru că a participat la un jaf. Din păcate Henry habar nu avea că amicii lui au de gând să jefuiască o bancă, aşa că se trezeşte închis pentru ceva ce nu a înfăptuit. Deşi ar trebui să fie frustrat, nervos, supărat, Henry, îşi acceptă soarta dar când iese se gândeşte să jefuiască banca pentru care a fost arestat. Ca să realizeze acest lucru, Henry apelează la, Max un infractor cu experienţă, dar care s-a cam obişnuit cu viaţa de după gratii. Şansa îşi face simţită prezenţa după ce Julie (Vera Farmiga), o actriţă modesta dă cu maşina peste acest infractor apatic. Cu visul stabilit, cu uneltele achiziţionate şi cu un plan bun, jaful începe se dezvoltă greoi şi se termină exact cum te-ai aşteptat de la început.

La capitolul distribuţie am să mă axez doar pe aspectele pozitive, pentru că despre Keanu Reeves am vorbit deja prea mult. În primul rând se remarcă James Caan (cunoscut pentru rolul din The Godfather), un actor perfect pentru rolul de infractor dar peste care s-au aşezat anii. Caan interpretează perfect tipul de infractor mărunt, omul care a stat prea mult în spatele gratiilor, astfel că viaţa de afară nu i se mai pare necesară. Ieşit de după gratii doar pentru a comite o infracţiune, personajul lui Caan, conduce întreaga operaţiune, dă dovadă de inteligenţă şi este singurul care ştie riscurile. Pe lângă Caan, se remarcă şi Vera Farmiga dar cu un rol mai puţin solicitant ca altădată. Personajul interpretat de ea, o actriţă aflată în căutarea succesului este un personaj cheie,, dar cu toate acestea nu reuşeşte să schimbe cu mult impresia lăsată per total de film. Pe lângă cei doi l-aş mai menţiona pe Peter Stormare, un actor bun, talentat dar cu roluri prea nesemnificative.

Henry’s Crime e un film pentru o zi mohorâtă pentru că şi producţia este mohorâtă şi plictisitoare. Ca să fi fost un heist comedy cu adevărat reuşit producţia ar fi avut nevoie probabil de un alt actor în rolul principal, de ceva mai multă acţiune şi poate un pic de dramatism în loc de o atmosferă mohorâtă.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *