He’s Just Not That Into You

He’s Just Not That Into You

D: Jennifer Aniston, Scarlett Johanson, Drew Barrymore, Ben Aflleck, Jennifer Connelly, Bradley Cooper
R: Ken Kwapis
US Box Office :$93,9 M
In Theaters: Feb 6, 2009
Durată: 2 hr. 9 min.
Gen: Comedie Romantică

Trailerul acestui film m-a convins să ma îl vizionez în primul rând datorită distribuţiei şi în al doilea rând pentru că el anunţa un film relaxant şi haios care să nu necesite o analiză profundă sau dezbateri aprinse. Ba chiar dădea impresia că urmează să priveşti o comedie romantică ce iese puţin din tiparul clasic.

După prima jumătate de oră, respectiv după ce faci cunoştinţă cu toate personajele, este greu să nu găseşti asemănări cu Love Actually, asemănări nu atât referitoare la subiect, relaţiile dintre oameni bazate pe dragoste, cât mai ales referitoare la ideea de dragoste, la modul în care sentimentul este perceput, exprimat şi transmis în diverse ipostaze. Aşadar, filmul o prezintă pe Gigi, ratata într-ale dragostei, care aleargă şi hărţuieşte bărbaţii cu care se întâlneşte pentru că nu îi trece prin cap faptul că aceştia nu sunt intersaţi de ea, apoi pe Anna (Scarlett Johanson), care este mereu dornică de atenţie din partea bărbaţilor şi care seduce un bărbat căsătorit. Apoi intră în scenă perechea formată din Neil (Ben Affleck) şi Beth (Jennifer Aniston), un cuplu devotat dar care nu evoluează pentru că Neil nu crede în căsătorie. La polul opus lor se află Janine (Jennifer Connelly) şi Ben (Bradley Cooper), cuplu căsătorit cu probleme (ea este obsedată de control şi îşi canalizează energia către continua redecorare a casei iar el, atras de Anna, ajunge să aibă o aventură cu aceasta). În afară de aceste personaje mai apare Mary (Drew Barrymore), prietena Annei, ce vânează tipi pe internet, Alex, un manager de club care o sfătuieşte pe Gigi în materie de dating şi îi încearcă să îi explice modul în care băieţii tratează fetele. Prietenul lui Alex şi cel cu care Gigi are o întâlnire este Connor, dar el suspină după Anna. Finalul, ca al oricărei comedii romantice, este uşor previzibil dar lasă o undă de bunădispoziţie asupra privitorului.

Cred că singurul succes al filmului este distribuţia. Poate că dacă nu ar fi avut nume mari, nu s-ar fi uitat nimeni la el, asta dacă luăm în calcul subiectul pe care se bazează acţiunea. Cu toate că numele lui Ben Affleck cântăreşte mult în distribuţie, personajul său apare doar de câteva ori, ceea ce este valabil şi pentru Drew Barrymore, iar rolurile lor sunt liniare, şterse şi lipsite de importanţă. Jennifer Connelly îşi face treaba bine şi transmite exact ceea ce simte personajul său. Ceea ce mi-a plăcut la film a fost rolul făcut de Ginnifer Goodwin. Ea este deschisă şi vioaie pe tot parcursul filmului şi chiar aduce un zâmbet pe faţa privitorului în anumite momente. Ea face ca filmul să fie pe alocuri comic şi simpatic.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *