Hard Candy

Hard Candy

D: Ellen Page, Patrick Wilson, Sandra Oh
R: David Slade
In Theaters: Apr 14, 2006
US Box Office: $1.0M
Durată: 1h. 45 min.
Gen: Thriller, dramă, suspans

Pedofilii, sexual predators şi criminalii se camuflează foarte bine în viaţa reală, desori luând forma şi culoarea unor oameni de succes cărora aparent nu le lipseşte nimic. Pentru că au o imagine de apărat, lumea virtuală le oferă o portiţă de evadare, o uşă prin care pot intra ca o persoană şi ieşi drept altcineva. În acest mediu virtual, victimele sunt atrase ca într-o plasă prin cuvinte dulci, pasiuni comune şi mai ales printr-un sentiment reciproc de înţelegere. Când zidul intimităţii este dărâmat, acesta trece în lumea reală pentru a-şi cunoaşte cu adevărat viitoarea victimă.

Acelaşi lucru l-ai putea spune şi despre Jeff (Patrick Wilson) un fotograf de succes care-şi petrece timpul liber pe camerele de chat cu fetişcane nu mai mari de 14 ani. Cu un limbaj clar definit acesta o convinge pe Hayley (Ellen Page) să se întâlnescă într-un local public pentru a discuta şi mai mult despre pasiuniile pe care aceştia le au în comun. Cu o tunsoare băieţească dar emotivă ca orice fetişcană care câştigă atenţia unui adevărat bărbat, Hayley se destăinue acestui străin care din vorbă în vorbă o convinge să meargă acasă la el. Inteligentă, dar cu gesturi prosteşti, Hayley pare o victimă sigură din momentul în care intră în vizuina lupului, dar după un pahar de votcă cu suc, Jeff este cel care se trezeşte legat. Supus unui joc psihologic extrem de inteligent dar dur, Jeff este forţat să recunoască cine este cu adevărat şi care sunt pasiunile lui ascunse. Toturat atât fizic cât şi psihic (excelentă scena când mica Hayley îl pregăteşte pentru o mică operaţie de castrare), Jeff provoacă milă privitorului, iar la un moment dat eşti tentat să crezi că jocul lui Hayley este mult prea violent. Din fericire regizorul David Slade nu ne serveşte totul pe tavă, pentru că jocul este mult mai lung, mult mai complicat iar rezultatul final poate fi caracterizat cu uşurinţă drept spectaculos.

Performanţele actoriceşti oferite de Ellen Page şi Patrick Wilson sunt absolut remarcabile. Ellen Page interpretează perfect rolul unei mici torţionare, al unei persoane cu probleme care ştie cum să scoată adevărul dintr-un om care ştie cum să-şi mascheze adevărata realitate. Jocul ei psihologic este fabulos iar acest lucru te ţine în tensiune până la sfârşit. Patrick Wilson nu se lasă mai prejos cu nimic, pentru că personajul interpretat de el stârneşte milă şi compasiune printr-o interpretare plină de sentimente.

Hard Candy e un film dur, un thriller incitant plin de suspans, un film al cărui final deşi este aparent previzibil te suprinde plăcut. Interpretările, după cum am mai spus sunt sarea şi piperul acestui film iar faptul că acţiunea şi tensiunea oscilează, captează atenţia pe parcursul celor 100 de minute. Un film pentru cinefilii pasionaţi şi nu numai.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *