Hachiko – a dog’s story

Hachiko – a dog’s story
D: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer
R: Lasse Hallström
Theatrical Release: 2009
Durată: 1h 33 min
Gen: dramă

Povestea lui Hachi, câinele care şi-a aşteptat stăpânul mort în fiecare seară timp de nouă ani este foarte emoţionantă. Japonezii au înţeles că Hachi este un exemplu de devotament şi de dragoste astfel că o statuie reprezentându-l pe acestă îşi aşteaptă şi acum după mai bine de 70 de ani stăpânul.

Ecranizarea americană a filmului japonez din 1987 ne prezintă destinul unui câine cu totul deosebit care îşi găseşte singur un stăpân într-un mic orăşel american. Treptat, profesorul Parker ( Richard Gere ) îl îndrăgeşte pe Hachi pe care încearcă să îl dreseze. Cum Hachi nu era o rasă oarecare, profesorul nu reuşeste dresajul dar spre surprinderea lui câinele începe să-l urmeze în fiecare zi în gară. Surpriza este şi mai mare când seară de seară Hachi se întoarce în gară cu câteva minute înainte de sosirea profesorului pentru a-l întâmpina. Totul este minunat până când într-o seară profesorul nu se mai întoarce. Răpus de un infarct profesorul Parker nu apucă să-şi ia la revedere de la Hatchi, iar câinele un prieten adevărat continuă să-l aştepte în fiecare seară. Uimiţi de devotamentul câinelui, persoanele din jurul gării îl îngrijesc pe Hachi pentru că acest câine le-a adus şi lor o rază de speranţă în viaţa monotonă.

Chiar dacă nu este o creaţie regizorală deosebită, Hachiko este o lecţie despre ce înseamnă prietenia adevărată şi devotamentul. Dejamăgirea din ochii câinelui care nu îşi mai revede stăpânul te va impresiona cu uşurinţă aşă ca sunt sigur că nimeni nu va regreta vizionarea acestui film.

Notă: 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *