Gwoemul

Gwoemul

D: Song Kang-Ho, Byun Hee-bong
R: Joon-ho Bong
Release: 9 Martie 2007
US Box Office: $ 2.0 M
Durată: 1 h 59 min.
Gen: Horror

Gwoemul  nu e un film horror în adevăratul sens al cuvântului chiar dacă apar monştri şi mulţimea fuge speriată. Nu e un film plin de dramatism chiar dacă vorbeşte de pandemii şi de control guvernamental. E un film care poate satisface multe gusturi pentru ca reuşeste să combine umorul prostesc, cu câteva elemente melodramatice şi chiar cu unele horror. De la început ai impresia că e un fel de Godzilla modern în care o creatură ciudată cu înfăţişare de peşte, corp de sopârlă şi coadă de alien iese dintr-un râu pentru a se năvăli peste o masă de oameni care se aflau la un picnic. După câteva minute îţi dai seama că lucrurile nu sunt chiar atât de speriat pentru că nimeni nu încearcă să prindă creatura iar aceasta nu atacă dacă nu e provocată.

Cu toate acestea dramatismul intră în joc când aflăm că ar exista un virus (o ironie subtila la adresa virusurilor gripale şi la adresa Organizaţiei mondiale de sănătate) care ar trebui să-i fi infectat pe toţi cei care au intrat în contact cu gazada, adică monnstrul. Drama se transformă în umor negru când asistam la aventurile unei familii de neghiobi care încercă să-şi găsească fiica răpită de monstrul ciudat. Lupta împotriva monstrului e directă, unele victime există, iar la un moment dar tatăl fetei răpite trebuie să se lupte pentru a-şi salva fiica şi cu autorităţile aflate în căutarea virusului anunţat dar deocamdată inexistent.

Gwoemul e un film care face un pic mişto de pandemii, de viruşi şi capacitatea autorităţilor de a reacţiona într-o situaţie posbilă. E un film pe care trebuie să-l apreciezi pentru inedit şi pentru capacitatea regizorului de a ilustra curiozitatea umană, prostia şi panica atunci când creatura apare pentru prima dată. Felicitări regizorului pentru scenele de la debutulul filmului şi pentru cea finală  – lupta dintre om şi monstru – pe care a condimentato cu o coloană sonoră foarte bună.


Notă:8/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *