Grimm Love/Rohtenburg

Grimm Love/Rohtenburg
D: Alexander Martschewski, Angelika Bartsch, Keri Russell
R: Martin Weisz
Theatrical Release: Feb 28, 2007
Durată: 1h 30 min
Gen: Dramă, horror
Share

Multe filme sunt şocante şi mai multe sunt deranjate, dar foarte puţine te impresionează prin grotesc, printr-o atmosferă bolnavă (şi aici nu mă refer la 2-3 hillbillis care vânează orăşeni) sau citându-l pe Kalusen printr-o atmosferă pestilentă.

Grimm Love este un film ce prezintă un caz şocant de canibalism ce s-a petrecut într-un mic orăşel german. Poate lucrurile ar fi în regulă dacă povestea din film nu ar fi inspirată după un caz real care a şocat o lume întreagă. Mai rău este faptul că deşi grotesc şi şocant filmul, este puţin mai soft faţă de versiunea reală a lucrurilor. Printr-o simplă căutare pe internet afli că ritualul a fost mult mai lung faţă de versiunea din film, iar victima – care de bunăvoie a dorit să fie măncat, a colaborat mult mai mult cu călălul mâncăcios.

Ceea ce este de reţinut din acest film – care dacă ar fi încăput pe mâna unui geniu ca David Fincher ar fi ieşit o capodoperă poate mai reuşită ca Seven (subiectul şi documentaţia reală cred că ar fi permis acest lucru) este tipologia celor doi protagonişti( tot ce este normal si uman pentru ei nu pare a exista). Sub un calm aparent, fără nici o răbufnire cei doi devin complet obsedaţi de fenomenul canibalismului. Unul dintre ei de frumuseţe pregătirii „animalului uman” ca şi cum ar fi o halca de porc pe care o tranşezi de Crăciun şi celălalt obsedat de ideea de a fi măncat.

Grimm Love nu e un film pentru minori şi nici pentru ce care au coşmaruri uşor, e un film pentru cei care ştiu că în acesată lume minunată există şi indivizi care oricând pot şoca. Regizoral şi actoricesc filmul este slăbuţ, ezitările unui regizor necunoscut şi neexperiment fiind usor observabile. Probabil greutatea subiectului i-a copleşit pe toţi.

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *