Greenberg

Greenberg
D: Ben Stiller, Greta Gerwig, Rhys Ifans, Jennifer Jason Leigh
R: Noah Baumbach
Theatrical Release: Mar 26, 2010
US Box Office: $2.3M
Durată: 1 h.47 min.
Genre: Dramă
Share

Când îl vezi pe Ben Stiller în distribuţia unui film te aştepţi să râzi cu gura până la urechi de grimasele pe care le face şi mai ales de modul în care abordează orice scenă. De data aceasta toate grimasele comice au fost înlocuite de o faţă insipidă care nu transmite altceva decât tristeţe.

Greenberg ne prezintă drama unui newyorkez care se mută timp de 6 săptămâni la L.A pentru a avea grija de casa şi câinele fratelui său. Chiar înainte de a-l cunoaşte pe Roger Greenberg aflăm că acesta tocmai se întoarce după o vizită pe la spitalul de nebuni iar noul său mod de abordare a vieţii de zi cu zi se rezumă la a face nimic. Pentru Roger a face nimic este terapeutic, este o încercare de a trece peste toate lucrurile care l-au rănit. Ajuns la casa fratelui, Roger se reîntâlneşte cu o serie de vechi prieteni dar lucrurile nu mai par a fi ca în trecut. Plictisit şi obsedat de toate lucrurile superficiale şi enervante din ritmul oricărui oraş ( pentru orice serviciu public sau privat care îl nemultumeşte, Roger scrie o reclamaţie), Roger găseşte un mic refugiu alături de cea care avea grijă de copiii fratelui său. Cu cât această relaţie ciudată evoluează, Roger se panichează şi începe să-şi piardă stabilitatea.

Greenberg ne prezintă drama celui care nu se poate adapta niciunei comunităţi din jurul său, este drama celui care regretă majoritatea deciziilor din tinereţe iar acest lucru îl transformă într-o persoană irascibilă, răutăcioasă, pe care majoritatea nu o înghite. Dificultatea de a se adapta, dificultatea de a merge mai departe nu este specifică doar lui Roger ci şi celor care au trecut cel puţin o dată printr-o criză identitară.

Chiar dacă filmul nu are un plot solid, sunt sigur că o să-l urmăriţi mai ales dacă o să vă regăsiţi măcar un pic în Roger, acest inadaptat căruia îi este foarte greu să decidă ce este mai bun pentru el.

Notă 6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *