Green Zone

Green Zone
D: Matt Damon, Greg Kinnear, Amy Ryan, Brendan Gleeson
R: Paul Greengrass
Theatrical Release:Mar 12, 2010
Box Office: $35,024,475
Durată: 1 h 55 min
Gen: Acţiune
Share

Ce a început ca un film extrem de elaborat despre modul în care americanii văd impunerea democraţiei şi despre rolul războiului din Irak s-a transformat rapid într-un film exploziv în care tensiunea, acţiunea şi intrigile de stat au fost la tot pasul.

Green zone păstrează tematica războiului din Irak dar de data aceasta dramele şi realismul au fost înlocuite cu un scenariu complicat în care intrigile şi diviziile secrete ale americanilor se luptă pentru a-şi realiza fiecare obiectivul personal în materie de orientare politică. În tot acest conflict de interese cade la mijloc, căpitanul unui pluton extrem de capabil care în urma unei misiuni dă peste nişte informaţii care nu ar fi trebuit să ajungă pe mâna lui. După o serie de întrebări adresate celor care trebuie, căpitanul Miller ( Matt Damon ) îşi dă seama că sursa ,,Magellan”, cel care a oferit informaţii despre locaţia armelor de distrugere în masă, a fost folosită doar pentru a declanşa războiul şi că defapt acest „Magellan” este unul dintre generalii lui Sadam, care a fost folosit ca şi pretext. În scurt timp acţiunea se dezvoltă rapid mai ales că Poundstone ( Greg Kinnear ), cel care a inventat teoriile lui Magellan ordonă executarea generalului.

Chiar dacă este un film de acţiune, Green Zone demonstrează încă odată că războiul din Irak a fost declanşat din motive economice şi geopolitice. Teoria conform căreia Irakul avea arme nucleare a fost doar un pretext, o minciună care să împace conştiinţa celor care nu erau de acord cu declanşarea unui conflict doar de dragul celor cu interese.

Green Zone a fost un film criticat datorită asemănărilor cu Bourne ( acelaşi regizor, Paul Greengrass, aceeaşi tipologie de construcţie a coloanei sonore, aceleaşi complicaţii politice şi modalitatea identică de construire a acţiunii ) dar chiar şi aşa este un film care o să vă încânte. Mi-a plăcut Green Zoen şi îl recomand tuturor celor care vor să vadă un film cu adevărat exploziv şi cu un sceanriu bunciel spre bun.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *