Gone

Gone
D: Amanda Seyfried, Daniel Sunjata, Jennifer Carpenter
R: Heitor Dhalia
Release:  24 februarie 2012
US Box Office: $ 11.7 M
Durată: 1 h 34 min.
Gen: Thriller

Aş fi vrut mult de tot ca acest thriller să se termine altfel, să nu pice în cea mai previzibilă băltoacă, în aşa fel încât tot efortul Amandei Seyfried (fata chiar s-a chinuit să schimbe ceva, numai că n-au lăsat-o) să fie în zadar. Din păcate, nu e după cum vrem noi, e după cum vor unii scenarişti fără talent, care cel mai probabil au lipsit de la cursurile de creativitate şi, mai rău, nici nu şi-au făcut timp să vizioneze cele mai bune thrillere regizate de Alfred Hitchcock. În loc să ne ofere un pic de suspans, ceva inedit sau măcar mulţumitor, echipa condusă de Allison Burnett s-a mulţumit să creeze doar un personaj bunicel, într-o lume înconjurată cu proşti. Personajul este Jill (Amanda Seyfriend), o tânără cu puţin peste douăzeci de ani, răpită în urmă cu ceva vreme de un necunoscut. În loc să renunţe şi să moară într-un șanț, Jill se luptă şi scapă, dar nimeni nu o crede. Mai mult, poliţia o închide într-un spital de boli psihice şi o îndoapă cu medicamente. Revenită la normalitatea vieţii de zi cu zi, Jill se apucă de arte marţiale, îşi cumpără un pistol şi se fereşte de orice necunoscut. Ba chiar se mută într-o casă nouă într-un cartier liniştit şi o ia şi pe sora ei cu ea.

Aventura începe când, după o seară de muncă, nu-şi găseşte sora acasă. Poliţia nu o crede  din nou, așa că Jill începe o investigaţie pe cont propriu. Modul prin care personajul găseşte nişte indicii şi se apropie de adevăr e destul de bine construit, dar restul e banal. Se încearcă redirecţionarea spre un criminal imaginar cu ajutorul unor fragmente lipsă şi printr-un rol lipsit de importanţă al poliţiei. În loc să o caute pe sora dispărută, poliţia e preocupată de Jill şi de faptul că umblă aiurea prin oraş cu o armă. Astfel Jill fuge după criminal, poliţia după Jill şi criminalul stă ascuns bine merci.


Gone are multe hibe şi cam toate pornesc de la scenariu. Pentru reuşita unui thriller cred că ar fi fost mai indicat un criminal cu un rol mai prezent, cu o personalitate mai convingătoare şi mai multe scene în care acesta să domine. Din păcate, nu vedem nimic din toate acestea şi la final ne mulţumim cu un barbecue anonim. Despre importanţa celorlalte personaje am vorbit, așa că doar interpretarea mai merită menționată. Seyfried face un rol bun, dacă pot spune aşa. Tânăra actriţă e convingătoare când e speriată, dă dovadă de sânge rece când se luptă şi e încântătoare când nu se opreşte nicio secundă. Să nu credeţi că e o interpretare ce merită vreun premiu, dar cred că Amanda a făcut un rol mai bun decât în Red Ridinghood sau Letters to Julliet.

Pentru fanii thrillerelor, Gone e o dezamăgire, un film prost în care previzibilitatea atinge cote deranjante. Nu-l pot recomanda pentru că m-ar înjura prea multă lume.

Notă: 3,5/10 (din care trei puncte merg la Amanda şi 0,5 pentru cinematografie)

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *