Gone Baby Gone

Gone Baby Gone
D: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris
R: Ben Affleck
Theatrical Release: Oct 19, 2007
US Box Office: $20.3M
Durată: 1 h 55 min.
Genre: dramă

Un film bun merită o recenzie bună dar din păcate de multe ori nu reuşeşti să le apropii prin valoare. Oboseala, lipsa de inspiraţie, căldura şi o serie de alţi factori te împiedică să faci ceea ce ti-ai propus. Gone baby gone, în regia unui lui Ben Affleck ( care dovedeşte încă o dată că este şi un scenarist desăvârşit ) este un film care deşi ne prezintă un caz aparent simplu de dispariţie vorbeşte şi despre opţiuni, despre corectitudinea deciziilor când o serie de factori trebuie luaţi în calcul.

Filmul ne prezintă povestea unei răpirei şi valurile pe care acesta le creează. Poliţişti, reporteri, cunoscuţi, străini, toţi roiesc ca albinele în jurul casei în care locuia care copilul. Toţi contribuie cu ce pot în speranţa regăsirii dar familia mamei se decide să apeleze şi la un cuplu de detectivi particulari. Patrick ( Casey Affleck ) şi Angie încep o investigaţie alături de doi poliţişti Nick şi Remmy ( Ed Harris ) care îi va duce prin lumea traficanţilor mărunţi de droguri şi prin cea a pedeofililor. Cu cât investigaţia înaintează, Patrick descoperă că mama nu este uşă de biserică şi că răpirea s-ar putea datora unei relaţii de afaceri între traficanşi şi cărăuşi nereuşită. Deşi rezolvarea cazului este aproape, fetiţa dispare în adâncul unui la artificial. Şeful ( Morgan Freeman ) investigaţie se retrage datorită eşecului iar viaţa de cuplu a lui Patrick se înrăutăţeşte. Când totul părea să revină la normal un informator îl ajută pe Partick să afle locaţia unui pedeofil care răpise un alt băiat. Confruntarea este sângeroasă iar Nick cade la datorie. Presiunea şi remuşcările determină apariţia unor noi informaţii care puse cap la cap îl duc pe Patrick spre un final surpinzător unde va trebuie să ia o decizie extrem de dificilă.

Nu ştiam foarte multe despre Casey Affleck dar după acest rol şi mai ales după cel din The Assasination of Jesse James mi-am dat seama că oricând poate deveni un actor mult mai bun şi mai apreciat decât fratele său mult mai celebru. Anul 2007 a fost anul lul lui Cassey iar nominalizarea la oscar era ceva firesc.

Gone baby gone este o dramă despre dificultatea luării unei decizii, despre consecinţle ei şi despre lucrurile care sunt corecte şi care nu. Toate acestea sunt ascuns sub o poveste poliţistă despre răpire, corupţie, droguri şi decădere. Un film bun, complicat care te va surprinde prin modul în care tensiunea este eliberată la un moment dat, dar ca apoi să se adune din nou iar spre final să dea în clocot altfel decât te aşteptai.

Notă: 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *