Golden Globe Awards 2011

În timp ce noi dormeam  peste ocean avea loc cea de-a 68 ediţie a premiilor Golden Globe. Câştigătorii erau aşteptaţi cu nerăbdare pentru ca lumea să-şi facă cât de cât o ideea despre viitoarele premii Oscar. Anul acesta surprizele au fost foarte puţine, majoritatea categoriilor având drept câştigători pe cei care porneau favoriţi.
The Social Network a câştigat meritat cateogria „cea mai bună dramă”. Filmul i-a adus de asemenea premiul pentru „cel mai bun regizor”  lui David Fincher. The Kids are all right a câştigat la categoria „cea mai bună comedie sau dramă”, poate şi pentru că nu a avut niciun rival serios. Suprinzătoare au fost categoriile „cel mai bun film animat” unde Iluzionistul a fost învins de Toy Story3 „cel mai bun film străin” unde Biutiful a fost învins de drama daneză Heavnen.

La categoria interpretare surprizele au fost absente. Colin Firth cu al său rege bâlbâit George al VI-lea a plecat  necontestat acasă cu marele premiu. Acelaşi lucru se poate afirma şi despre Natalie Portman, care din punctul meu de vedere nu are nicio rivală la Oscar. Annette Bening şi Paul Giamatii câştigă categoria „cea mai bună actriţă respectiv actor într-o comedie sau musical”. Christain Bale la fel de slab (ma refer la kilograme) ca şi în The Machinist  şi colega de  platou Melissa Leo, câştigă premiul pentru cel mai bun actor/actriţă  în rol secundar pentru prestaţiile din The Fighter. De amintit ar mai fi şi premiul pentru cel mai bun actor într-un film de televiziune sau o miniserie, obţinut de Al Pacino pentru al său rol fenomenal în dramă biografică a doctorului moarte( You don’t Know Jack).

După cum vedeţi şi dumneavoastră surprizele au fost puţine aşa că aşteptăm cu nerăbdare nominalizările Academiei ca să vedem dacă cei ce au câştigat aici o să triumfe şi la Oscar.

Lista completă a câştigătorilor o găsiţi pe siteul oficial al asociatiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. Bogdan
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *