Gnomeo and Juliet

Gnomeo and Juliet
D: James McAvoy, Jason Statham, Emily Blunt
R: Kelly Asbury
Release: 11 Februarie 2011
US Box Office: $99,6 M
Durată: 1 h 24 min.
Gen: Animaţie

Săracul Shakespeare s-o fi răsucit în mormânt când a auzit că minunata lui tragedie Romeo şi Julieta s-a transformat într-o poveste mediocră pentru copiii cu personaje desprinse din supermarketuri-le de bricolaj şi grădină. Mai mult de a atât, producătorii filmului Gnomeo and Juliet s-au decis să schimbe şi finalul, pentru că un film dedicat publicului de-o şchioapă nu ar trebui să întristeze cu un final plin de tragedie şi destin potrivnic. Toate aceste modificări, toate aceste „idei inovatoare” mă duc cu gândul la cât de departe o să se ajungă în viitor aşa că da-ţi mi voie să mă îndoiesc de siguranţa Titanicului.

Privit departe de opera lui Shakespeare, Gnomeo and Juliet este un film plin de culoare şi de umor cu câteva personaje adorabile, susţinute de o poveste cu iz de grădină şi feerie împrumutată din Toy Story. Aceste elemente pozitive vor fi pe placul celor mici, sau pe placul celor care urmăresc un film doare pentru că e la cinema, dar pentru cei care iubesc filmele şi pentru altceva Gnomeo and Juliet, va fi doar e experienţă fără substanţă care pentru o secundă de succes face apel la cadre din American Beauty şi Fast and Furious.

Scenariul sustine o poveste bunicică pe alocuri (că doar a plecat de la Shakespeare) – conflictul dintre două familii de pitici de grădină, unii roşii şi unii albaştri. Între această goană nebună după frumuseţea propriei grădini, Gnomeo reprezentantul de seamă al albaştrilor se îndrăgosteşte de Juliet, cea mai curajoasă membră a roşilor. Dragostea se iveşte la prima întâlnire şi chiar dacă uneori un gard îi ţine departe pe unul de celălalt, cei doi se decid să fie fericiţi undeva departe de grădinile conflictuale. Din păcate războiul culorilor şi a grădinilor îi urmăresc, aşa că cei doi se pregătesc să se confrunte cu necruţătorul destin trasat acum sute de ani în urmă de cel menţionat în primele rânduri.

Oricât de hipnotizaţi am fi de coloristica aprinsă de coloana sonoră bine aleasă, nu putem închide ochii la cursele nebuneşti cu maşinile de tuns iarba, la vocea de macho a lui Statham într-o poveste de Shakespeare, şi la o poveste prea kitcioasă în ansamblu. Poate cu mai mult dramatism, poate fără monştri electrici pe patru roţi şi fără tactici de guerilă, Gnomeo and Juliet ar fi fost o experienţă mai plăcută şi mai relaxantă, dar aşa producţia peste care şi-a lăsat amprenta şi Elton John nu e decât o poveste pentru copiii care încă nu au învăţat să citească piese de teatru.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
 1. m@ri@n
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *