Ghost Town

Ghost town
D: Ricky Gervais, Téa Leoni, Greg Kinnear
R: David Koepp
Release: 5 Septembrie 2008
US Box Office: $ 13,2 M
Durată: 1 h 52 min.
Gen: Comedie, Romance

Ricky Gervais e un one man show, e un comediant strălucit şi acest lucru l-am văzut şi anul acesta când a prezentat premiile Golden Globe. Omul face mişto cu bun simţ de oricine iar umorul pe care-l provoacă e natural şi de bun gust. Ca actor Gervais nu a avut mare priză pe marele ecran, cele două comedii mai cunoscute (Ghost Town şi The Invention of Lying) nefiind foarte apreciate. Cu toate acestea cred că mulţi preferă să deguste un umor de calitate (chiar dacă e mai rar) decât să se îmbete cu stupiditatea în care se bălăcăresc majoritatea comediilor de azi.

Revenind la primul film important al actorului britanic, vă spun că Ghost Town e o comedie simplă care are romance şi un personaj carismatic pe care nu ai cum să nu-l adori. Stomatologul Pincus e genul de om pe care îl vrei ca prieten dar care el garantat nu te vrea. E genul de om căruia îi place linştitea, căruia nu-i place să comunice şi care face orice să evite contacul de complezenţă cu alţi oameni. Cu toate acestea omul nu e deprimat, ba chiar are mult umor, ironie şi cinism atunci când merge la spital pentru o intervenţie minoră. Din păcate pentru el, soarta îi dă o doză de ironie concentrată pentru că, după operaţie, Pincus începe să vadă şi să-i audă pe toţi cei morţi care nu şi-au încheiat socotelile cu viaţa. Tortura e aproape insuportabilă până când Frank, un soţ care şi-a părăsit soţia datorită unui autobus care a intervenit între ei, concepe un plan prin care Pincus să-i rezolve problemele. Dacă vă aşteptaţi la ceva gen Ghost o să fiţi dezamăgiţi, pentru că Pincus nu e nici Făt-Frumos, nici băiatul simpatic mai ales că văduva, interpetată de Tea Leoni, a avut câteva întâlniri nefericite cu răutăcisoul doctor. Cu toate acestea, romantismul care se dezvoltă e suportabil iar comicul e de bună calitate.

Dacă sunteţi pregătiţi să râdeţi şi apreciaţi ironiile inteligente, atunci acordaţi o sanşă acestui film pentru că nu cred că vă va dezamăgi. Dacă totuşi nu vă convige Ricky Gervais vă mai spun că în rolurile principale îl regăsim şi pe Greg Kinnear, un actor talentat care a impresionat prin rolul din As good as it gets.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *