Ghost Rider:Spirit of vengeance

Ghost Rider: Spirit of Vengance
D: Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Violante Placido
R: Mark Neveldine , Brian Taylor
Release:  17 Februarie 2012
US Box Office: $ 497 M
Durată: 1 h 35 min.
Gen: Acţiune

Nu-mi aduc bine aminte de povestea lui Johnny Blaze (ştiu ceva de un pact cu diavolul, un demon pe roţii în flăcări şi goana după nişte suflete pierdute), dar în mod sigur acest sequel intră în topul cel mai proste filme ale începutului de an. Grafica folosită prin unele anime-uri e jenantă, glumele de la început sunt idioate (nişte apropo-uri stupide la adresa celor care descarcă ilegal filme de pe net) şi acţiunea începe ca şi cum n-ar fi existat un prim film Ghost Rider. Întreaga poveste are loc în România şi senzaţia de film ieftin nu trece nici măcar o secundă. Peisajele superbe sunt slab exploatate pentru că aproape tot filmul are loc pe şoselele din România (şi acestea ştiu cum sunt!)  sau în nişte cariere de piatră sau sare destul de inestetice.

Nicolas Cage un actor cândva talentat,  nu renunţă la roluri penibile şi cred că acesta e de departe cel mai prost. Are replici puţine, demonul pe roţi nu vorbeşte aproape deloc, iar impresia generală privind prestaţia se rezumă la nişte grimase oribile oferite de un actor cu probleme de un oarecare tip de dependenţă. Firul epic e independent de cel din prima parte. Diavolul vine din nou pe pământ, e vulnerabil şi caută un suflet şi un trup de copil pentru a deveni de neînvins. Johnny Blaze, retras prin ceva văgăună pentru a controla demonul, află de intențiile diavolului şi începe să-l caute. Dă de nişte indivizi dubioşi, se luptă cu ei, la unii le mănâncă sufletul, iar altora nu le face nimic pentru ca aceştia să-l poată ataca şi altă dată. Toată alergătura e penibilă, efectele speciale sunt de toată jena, deseori având impresia că celebrul Ghost Rider e doar un burger prea prăjit care din când în când fumegă prea tare. Nici motocicleta nu e impresionată așa că vizionarea e de-a dreptul plictisitoare (şi Cage mai face glume privind pirateria; bine ca lumea nu dă banii să vadă o astfel de penibilitate).


Interpretarea nu merită niciun cuvânt. Niciun actor din distribuţie nu se remarcă prin ceva şi Ciarán Hinds, în rolul diavolului pare mai degrabă un tip care suferă de pe urma unui atac cerebral, decât măritul diavol în aflat în căutarea unui trup perfect. Despre efectele vizuale am mai vorbit, coloana sonoră e ca şi absentă şi pe final nimic nu spală impresia de ieftin şi amatoresc. Sfatul meu e simplu, nu vizionaţi filmul nici dacă vă plictisiţi îngrozitor pentru că o să aveţi la final o impresie şi mai proastă despre Nicolas Cage.

Notă:3/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *