Get low

Get Low
D: Roberet Duvall, Bill Murray
R: Aaron Schneider
Release: 30 Iulie 2010
US Box Office: $ 9,2 M
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Dramă

Pe Robert Duvall am făcut cunoştinţă prin anii 70 când am fost impresionat de rolul făcut în Godfather. Era clar că talentul, pasiunea şi inteligenţa nu-i lipsesc unui actor care s-a obişnuit să interpreteze personaje ghid, personaje puternice dar morocănoase care nu sunt chiar pe placul oricui. Cu toate acestea, Duvall a fost apreciat acestui stil iar pe parcursul carierei sale a fost nominalizat de 6 ori la Oscar, câştigând doar o singură dată. Aflat la o vârstă (80 de ani) la care alţii sunt deja morţii sau se chinuie cu fetiţe de 20 de ani, Duvall demonstrează încă o odată că este ca vinul, cu cât timpul trecu cu atât parcă devin mai bun. Prin Get low Duvall demonstrează din nou că prin talent, muncă şi dăruire poţi să redresezi un film care s-ar fi prăbuşit în umbrele anonimatului datorită lipsei de complexitate şi datorită banalităţi de care acest film dă dovadă dacă e să-l excludem pe actorul cheie.

Chiar dacă în film joacă şi Bill Murray scena îi aparţine în totalitate lui Duvall. Încă de la început când vedem un bătrân ramolit care printr-un banner atrage atenţia supra personalităţii sale explozive şi oarecum violente şi până la sfârşit când acelaşi bătrân care a trecut printr-un proces de schimbare, de împăcare cu sine este pus în groapă, Robert Duvall este sarea şi piperul acestui film.

Povestea bătrânului nu toamai ramolit şi temut de toţi are loc undeva la începutul secolului XX când oraşele sunt încept să se dezvolte deşi încă la marginea lor adevăraţii oameni care au clădit America trăiesc cu puşca în mână. Un astfel de om este şi Felix Bush un bătrân ce se pregăteşte să moară şi care nu are prieteni. Lumea îi poartă de frică iar când acesta păşeşte în oraş cu catârul său, oamenii îl privesc ca pe un criminal. Cu toate acestea Felix nu vrea să moară cum a trăit, trist, închis în propria-i închisoare aşa că dă buzna la o casă de pompe funebre şi cu un fişic gros de bani îşi face planul pentru o petrecere comemorativă dar care să aibă loc înainte de decesul său. Povestea decurge lin şi fără complicaţii dar pe parcursul ei eşti tentat să crezi că Felix e un om cu multe schelete prin dulap care dacă o să iasă afară o să ne sperie puţin. Din păcate finalul ne arată că lucrurile nu stau aşa şi că renumele şi l-a făcut el singur.

Get low e un film bunicel care curge lin fără complicaţii. E un film în care doar Robert Duvall contează deşi după cum am mai spus pe lângă ele este şi un Bill Murray avid după bani. Cu toate acestea recomand filmul fanilor acestui actor şi pentru o lecţie de actorie care nu ţine cont de vârstă.

Recomandat de Klausen
Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *