Get him to the Greek

Get Him to the Greek
D: Jonah Hill, Russell Brad, Sean Combs
R: Nicholas Stoller
Theatrical Release: June 4, 2010
US Box Office: $60.9M
Durată: 1h 49 min
Gen: Comedie
Share

Dacă trebuie să enumerez comediile de anul acesta care m-au încântat cred că degetele de la o mână sunt prea multe. Parcă din ce în ce mai rar producţiile de acest gen te fac să râzi cu adevărat sau cel puţin să te simţi bine. Regizorii par lipsiţi de inspiraţie, fazele comice parcă sunt mereu aceleaşi, astfel că rar mai găseşti ceva cu adevărat surprinzător.

Dacă memoria nu mă înşeală până la această dată am râs cu adevărat doar la Youth in Revolt aşa că nu am fost foarte optimist când am auzit de acest film. Spre surprinderea mea Get Him to the Greek s-a dovedit a fi o comedie bună, decentă care chiar dacă nu se ridică la nivelul filmului The Hangover reuşeste să te binedispună şi chiar să te facă să râzi. Subiectul filmului nu e ceva nou – convingerea unui megastar să respecte un program prestabilit – dar de data aceasta nu aventurile personajelor te fac să râzi ci modul în care regizorul Nicholas Stoller (Yes Man şi Fun with Dick and Jane) a ştiut cum să parodieze o lume a vedetelor plină de fiţe, alcool şi relaţii clandestine. Pe lângă această parodiere, Stoller vorbeşte prin personajele sale despre panta descendentă pe care muzica rock şi nu numai, a apucat-o. Versurile de doi lei ale lui Aldous Snow (Russel Brand) pe care fanii le adoră doar pentru că muzica sună bine, demonstrează că şi publicul altădată mai pretenţios, s-a transformat într-o masă inertă (fără creier) care reacţionează pozitiv la aproape orice vedetă .

Mi-a plăcut foarte mult această parodiere a lumii vedetelor şi mai ales modul în care acest microb corupe rapid şi pe cei simpli care pătrund doar pentru o clipă. Interpretarea oferită de actori nu iese cu ceva deosebit în evidenţă, dar parcă rolul făcut de Russel Brand a fost perfect pentru a ilustra (într-un registru comic) un rock star care se luptă cu succesul, apoi cu eşecul, cu problemele personale şi cu cele care apar de pe urma abuzului de droguri şi alcool. De remarcat este şi rolul făcut de Sean Combs (Puff Daddy) care a mi-a smuls un zâmbet prin teoria lui despre ,,mindfucking”. Per ansamblu Get Him to the Greek este o comedie reuşită care te face să zâmbeşti şi chiar să râzi prin aproape toate fazele sale şi prin ritmul alert specific unei lumii pline de vedete aflate mereu pe fugă.

PS: mi-a plăcut la nebunie scena cu Malfoy şi profesor Snape precum şi cea cu toch the fur wall.
Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
9 Comments
  1. marales
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *