Frozen

Frozen-coverFrozen
D: Emma Bell, Shawn Ashmore, Kevin Zegers
R: Adam Green
Theatrical Release: Feb 5, 2010
US Box Office: $0.1M
Durată: 1 h 34 min.
Gen: Thriller
Ce se întâmplă cu trei prieteni care merg iarna la schi într-un thriller cu buget redus?
1. Sunt atacaţi de omul zăpezilor care îi omoară violent unul câte unul.
2. Se rătăcesc în mijlocul pustietăţii mor de frig şi de foame până când doi dintre ei îl mănîncă pe al treilea pentru a supravieţuii.
3. Rămân blocaţi în toiul nopţii pe telescaunul care trebuia să-i ducă pe vârful muntelui.

Probabil majoritatea dintre noi, care ştiu cum se desfăşoară thriller-ele cu buget redus ar alege varianta 2 sau 1, dar foarte puţini ar merge pe cea de-a treia pentru că la prima vedere pare plictisitoare. Din fericire tensiunea se acumulează treptat în acest film, iar frica se instaurează firesc din momentul în care cei trei tineri realizează că sunt blocaţi în teleschi şi că nimeni nu are cum să afle despre acest lucru. În această situaţie disperată când nimeni nu vine după tine şi când frigul îţi ameninţă viaţa, ideile salvatoare vin greu iar acţiunile tale pot să te salveze sau din contră îţi pot grăbi sfârşitul.

Frozen nu este un film rău pentru că regizorul a ştiut cum să pună cap la cap frica pe care gândul unei morţii inevitabile ţi-o oferă alături de un ghinion teribil care deseori apare atunci când trebuie să supravieţuieşti împotriva unei naturi sălbatice. Chiar dacă uneori clişeele specifice acestui tip de film sunt enervante, Frozen poate convinge spectatorul printr-o serie de dialoguri fireşti şi printr-un sentiment de vulnerabilitate foarte bine surprins. Din păcate spre final, prea multe scene sunt trase de păr iar acest lucru scade mult din valoarea unui film care şi aşa nu a pornit din start cu notă mare.

Mai citiţi despre acest film pe la un butic şi pe la Klausen.

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *