Fright Night

fright-nightFright Night
D: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette
R: Craig Gillespie
Release: 18 August 2011
US Box Office: $ 18,3 M
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Horror

„That is a terrible vampire name. Jerry?” De fapt Jerry, nu e un nume chiar aşa rău pentru că îşi are originile în vechea greacă iar, Jeremy sau Jeremiah au o vechime suficientă ca să se poată încadra într-o poveste cu vampiri. Spre surprinderea mea, Fright Night remake a unei poveşti de groază din 1985 e o experienţă plăcută, înfricoşătoare şi comică pe alocuri. Cu Colin Farrell în rolul principal, Fright Night readuce în prim plan vampirii fioroşi, vampirii mâncători de oameni care se apropie de aceştia doar ca să-i poată mânca sau transforma, nu ca să ţese poveşti de dragoste imposibile şi puerile. Cunoscut ca un bad boy pe la Hollywood, Colin Farrell se potriveşte de minune în rolul lui Jerry, un vampir cu vechime pe această planetă. Atitudinea sa, mimica feţei şi înfăţişarea sugerează de la început că Jerry nu o să stea multă vreme liniştit.

Ajuns într-un cartier liniştit de la marginea oraşului Las Vegas, Jerry se mută vis a vis de casa lui Charley, un adolescent aflat în prim proces de maturizare. Spre deosebire de alte filme de acest gen, Charley(Anton Yelchin) nu e adolescentul tocilar, îndrăgostit până peste cap de o fata frumoasă pe care nu o poate avea. Dimpotrivă Charley are o relaţie frumoasă cu Amy (Imogen Poots) şi mulţi îi invidiază pentru acest lucru. Când Jerry se mută  în casă de alături, Charley nu îl bănuieşte, dar Ed un prieten din copilărie îi atrage atenţia şi îi sădeşte sămânţa curiozităţii în minte. După ce se convinge că Jerry este un vampir înfricoşător, Charley încearcă să-şi protejeze familia şi iubita, dar măsurile de protecţie sunt ineficiente în faţa unui vampir flămând.

FRIGHT NIGHT best scene
Jocul de-a şoarecele şi pisica, de-a vânătorul şi prada începe destul de rapid de la debutul filmului. Pentru a nu crea plictiseală, regizorul Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) derulează rapid scenele cu suspiciunea neconfirmată şi cu povestea fantastică pe care nimeni nu o crede. Ele sunt înlocuite rapid de confruntările violente şi terifiante, de cele în care personajele luptă pentru supravieţuire sau pentru eliminarea răului. Umorul este adesea prezent şi pentru acest lucru trebuie să-i mulţumim lui David Tennant, cunoscut pentru celebrul Doctor Who, şi care aici interpretează rolul unei vede oculte obsedate de vampiri.

Interpretarea  se remarcă prin cei doi actori cu experienţă, Collin Farrell, care s-a simţit foarte bine în acest rol negativ şi David Tennant. Nici Antony Yelchin nu se lasă mai prejos, dar din păcate acesta nu are nici un moment de sclipire. Din distribuţia feminină singura prezenţă remarcabilă este frumoasa Imogen Poots, o domnişoară care în mod cert va face nişte valuri în următorii ani.

Fright Night e o poveste cu vampiri înfricoşători, e o poveste în care vechile mituri prind din nou viaţă. Crucifix-urile au din nou importanţa lor, soarele este din nou periculos, întunericul e înfricoşător şi de lungă durată, iar usturoiul creează mai multe inconveniențe decât o respiraţie dogoritoare. Scenele de luptă sunt antrenante iar efectele speciale sunt destul de reuşite. Chiar dacă poveste nu are o atmosferă foarte înfricoșătoare, efectele vizuale pot speria câteva domnişoare mai sensibile. Pentru revenirea la vechile mituri, pentru rolul bun făcut de Farrell şi pentru efectele vizuale Fright Night e un film decent spre bun, chiar dacă previzibilitatea finalului reduce calitatea.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Fright Night, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *