Fred Claus

Fred Claus
D: Vice Vaughn, Kevin Spacey, Paul, Giamatti, Rachel Weisz
R: David Dobkin
In Theaters: 9 Noiembrie, 2007
US Box Office $72 M
Durată: 1 hr. 56 min.
Gen: Comedie

Cei care fac filme de Crăciun au cam rămas fără insipraţie dacă a fost nevoie să apeleze la arborele genealogic a lui Moş Crăciun pentru a face un film. Fred Claus este povestea fratelui mai mare a celui care a devenit Moş Crăciun. Cu o copilărie marcată de faptele bune şi de ignoranţa părinţilor, Fred a ajuns să-şi urască fratele şi cam tot ce ţine de sărbătoarea care îl are în prim plan pe acest moş în roşu care aduce cadouri copiilor.

Nemuritor pentru că fratele său a devenit un sfânt, Fred (interpretat binişor de Vince Vaughn) e un personaj pe care ajungi să-l îndrăgeşti rapid. Vorbeşte mult, e un mic afacerist şi romatismul e cuvântul care îl descrie cel mai puţin. Supărat încă de mic pe atitudinea fratelui său, Fred apelează la acesta doar când are nevoie, aşa că relaţia dintre cei doi este departe de a fi perfectă. Vizitele la polul nord  nu există, dar anul acesta nevoia de bani îl împinge pe Fred spre nord. Ajuns la conacul fratelui său, Fred se luptă din greu cu obsesia repetitivă a cântecelor de Crăciun  şi cu problemele de familie, dar când stresul îl cuprinde face câteva greşeli care riscă să strice Crăciunul pentru toată lumea, deoarce într-o economie de piaţă şi atelierul lui Moş Crăciun poate fi închis datorită ineficienţei.

Deşi distribuţia cuprinde o serie de nume consacrate, Rachel Weisz, Paul Giamatti, Vince Vaughn şi Kevin Spacey, singurul care se afirmă cât de cât e ultimul. Acesta interpetează cu mânia sa obişnuită un mic Lex Luthor care e pe cale să facă orice pentru a-l opri pe celălat om îmbrăcat în roşu care zboară pe cer. Din păcate persoanjul nu este foarte bine conturat astfel că, Spacey nu a fost nevoit să depună un efort mare pentru a-i da viaţă. In rest cam toţi actorii au o prestaşie mediocră, pentru că personajele sunt construite de o asemenea natură.

Fred Claus e mai degrabă un film pentru adulţi, pentru că are câteva subtilităţi plăcute, inteligente (scenele cu fraţi mai puţini celebri este excelentă, precum şi ironia cu Superman la adresa lui Kevin Spacey care cu un an înainte acceptase rolul lui Lex Luthor) şi câteva replici tăioase.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *