Blogosfera Cinefila 14

Cineblog ne recomandă pentru această săptămână In Time.

“In Time se joacă serios cu neuronii cinefilului trecut prin câteva filme de acest gen. Avem de-a face cu atâtea erori fundamentale încât magia firului epic se pierde undeva departe de jocul actoricesc al lui Justin Timberlake. Detaliile ce ţin de această ipoteza a vieţii cronometrate după 25 de ani nu aduc în discuţie şi aspectele cele mai banale ale realităţii. A ajuns societatea din acea realitate în stadiul în care să fie eradicate toate bolile? Nu se mai moare de cancer, pneumonie sau boli cauzate de virusuri nou apărute? Se afirmă la un moment dat şi sper să fi reţinut bine formularea, că moartea se poate produce în acel context doar datorită prostiei sau riscului persoanei în cauză.  Un alt detaliu amuzant şi oarecum deranjant e umorul slab dezvoltat şi folosit în scene cu mult potenţial.”

Klausen recomandă Fright Night, un remake cu acelaşi nume după o producţie din 1985.

“2011 vine cu un remake al acelui clasic, un film care, dincolo de efectele 3D, destul de slabute dealtfel, vine cu toate cliseele horrorului american romantic. Deloc un aspect negativ pentru un fan al genului. Pe undeva, cred ca acelasi lucru l-a dorit si recentul “Shark Night”, insa acel film si-a ratat clar tinta. Efectele speciale nu sunt chiar cele mai bune, insa conceptual acestea sunt incantatoare. Mana aceea care iese din podeaua unei masini este un element care face parte din istoria genului, chiar daca astfel de scene par desuete intr-o perioada in care Saw a impus, deja, un alt tip de horror.”

Poison Whiskey  recomandă A Dangerous Method.

“Filmul lui Cronenberg pornește de la întâmplări adevărate petrecute înainte de primul război mondial, care îi au în centru pe Sigmund Freud (Mortensen), pe mai tânărul său coleg Carl Jung (Fassbender) și pe pacienta, ulterior amanta acestuia din urmă, Sabina Spielrein (Knightley). Emma Jung (Godon) și Otto Gross (Cassel) sunt celelalte două personaje mai importante. Cât de mult aderă filmul la realitatea istorică nu aș putea să spun. Conflictul profesional dintre Freud și Jung este amplificat la rândul său, dar în același timp cele două personaje par în anumite momente mai apropiate decât ar fi putut să fie vreodată. Toate acestea contează mai puțin. Cronenberg face o serie de studii de caracter, iar dinamica relațiilor dintre personaje ne acaparează din primele minute. “

Saramon ne spune de ce Melancholia este cel mai prost film a lui Von Trier.

“Lăsând la o parte lipsa de logică în unele momente, neglijența de începător în altele, Melancholia n-a reușit să-mi motiveze rostul existenței sale. Mulți au lăudat faptul că sfârșitul lumii nu mai este prezentat în pur stil hollywoodian, cu multe explozii și cu mult spectacol de multiplex. Mulți au apreciat faptul că von Trier prezintă sfârșitul lumii prin prisma dramei unei singure familii. Pentru mine, nu a fost decât plictisitor, inutil și lipsit de o direcție anume.”

Marele Ecran prin Richie, ne recomandă The Thing 2011.

“Enuntam anul trecut printre cele mai asteptate filme din 2011 si remake-ul/prequel The Thing dat fiind ca urma sa calce pe urmele lasate deja de filmul cult al lui John Carpenter, care e nici mai mult nici mai putin unul din filmele mele horror preferate. Nu mi-am facut nici un fel de griji ca o noua adaptare a povestii lui John W. Campbell Jr ar fi putut dauna memoriei filmului din anii ’80, ea fiind imbatatibila, cu atat mai mult cat era vorba de un prequell care isi propunea doar sa imbogateasca universul deja existent. Am avut doar dubii privitoare la filmul in sine, care s-ar fi putut dovedi o experienta neplacuta sau chiar mai rau. Ma bucur sa constat ca n-a fost cazul. The Thing (Reloaded) nu e extraordinar de bun insa e onest cu fanii originalului si se grefeaza destul de bine in zona obscura a Antarcticii dinainte de venirea lui Kurt Russell.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Blogosfera Cinefila 14, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *