Fighting

Fighting
D: Channing Tatum, Terrence Howard, Zulay Henao
R: Dito Montiel
Theatrical Release:Apr 24, 2009
Box Office: $23,036,320
Durată: 1 hr 33 min
Gen: Acţiune

Deşi este doar la al doilea film ca regizor, Dito Montiel m-a impresionat prin ambele creaţii ale sale. Dacă prin A Guide to Recognizing Your Saints a pus accentul pe modul cum condiţia socială şi cartierul în care trăişti îţi poate influenţa destinul prin Fighting Dito Montiel coboară în lumea nevăzută din spatele vitrinelor frumos colorate şi ne prezintă scene de luptă pură, în care combatanţii dau totul pentru a câştiga.

Când am auzit anu trecut de acest film l-am evitat pentru că mă gândeam că un film cu titlul Fighting nu poate reprezentă o plăcere decât pentru cei care iubesc la nebunie filmele fără nici un mesaj în care personajele îşi cară pumni doar de dragul de a vedea sânge. Timpul a trecut şi între timp am reuşit să vizionez primul film ( care m-a surprins plăcut ) al acestui regizor, iar curiozitatea m-a impins să-l vizionez şi pe cel de-al doilea.

Fighting este un film simplu ce ne prezintă destinul lui Shawn (Channing Tatum), un tânar care trăişte pe străzile din New York încercând că câştige nişte bani. Totul merge bine până cînd într-o zi este pus să se apere fără însă a-şi da seama că totul era înscenat pentru a-l testa dacă este în stare să se lupte. La scurt timp după acest eveniment, Shawn îl cunoaşte pe Harvey ( Terrence Howard ) un promotor de lupte ilegale care îi oferă o şanşă şi un acoperiş. Cu puţin noroc dar cu o voinţă extraordinară, Shawn ajunge să câştige o serie de lupte. Finalul filmului îl va aduce în faţa unei provăcări mai speciale pentru că se va lupta cu un profesionist care îi aduce aminte mereu de trecutul său.

Dito Montiel ( care respectă reţeta lui Scorsese de a lucra cu acelaşi actor la producţiile sale – Channing Tatum) a reuşit să creeze prin Fighting un film ce depăşeşte eticheta ,,film cu bătaie” pentru că accentul este pus şi pe relaţia dintre personaje. Atât Terrence Howard cât şi Channing Tatumm dau naştere la două personaje complexe, care deşi au o traiectorie liniară reuşesc totuşi să-şi depăşească condiţia. Un film bun ce va fi apreciat şi de cei care nu sunt neaparat fani ai genului boxing.

Notă:8/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *