Faster

Faster
D: Dwayne Johnson, Billy Bob Thornton
R: George Tillman Jr.
Release: 24 Noiembrie 2010
US Box Office: $ 23,2 M
Durată: 1 h 38 min.
Gen: Acţiune

Filmele de genul „unlimited vengeance”  îmi plăceau mult acum câţiva ani când abia aştepam să mă delectez cu aşa ceva. Timpul a trecut, anii s-au aşezat iar acest gen s-a transformat dintr-o prinţesă frumoasă într-o răţuşcă urâtă pe care o poţi evita cu uşurinţă. Cu toate acestea din când în când mă găsesc prins în mrejele „răzbunării” care încă îmi gâdilă câteva amintri. Dacă acum câţiva ani Denzel Washington m-a încântat în Man on fire, anul acesta Faster părea să promită acelaşi lucru.

Acţiunea începea mai brusc, mai dur şi fără prea multe explicaţii iar acest lucru s-a dovedit tentant. Din păcate lucrurile s-au schimbat rapid, iar Faster a reuşit să transforme personajul principal dintr-un om fără milă, care nu ezită, întrunul soft care are pe lângă microbul răzbunării şi pe cel al iertării atunci când căinţa intră în joc.

Povestea e un pic diferită, pentru că cel pus pe jar e un răufăcător care a jefuit o banca şi care a ieşit din puşcărie cu gândul de a-i ucide pe toţi cei care l-au trădat şi i-au ucis fratele, iar pe el l-au lăsat cu o gaură în cap. Tupeist şi fără ezitări, omul nostru după câţiva ani de antranament în puşcărie intră într-un call center şi îl împuşcă pe unul în cap, apoi termină un bătrânel şi un bodyguard. Partea interesantă e că toţi cei ucişi erau nişte monstruleţi care se ascundeau sub aparenţa normalităţii.

Partea frumoasă a filmului se strică rapid când aflăm că esenţa poveştii este subţire, că în spatele răufăcătorilor fără creier este o persoană misterioasă (a cărui identitate e imposibil să nu o ghiciţi) şi că asasinul plătit angajat să-l ucidă pe cel pus pe jar, e de fapt un băieţel cu bani care se plictiseşte şi care are nevoie de provocări pentru a se putea da jos din pat dimineaţa.

Chiar dacă povestea nu e nouă, chiar dacă exagerările de dragul spectaculosului sunt multe, filmul are şi părţi bune (schimburi de focuri bunicele) mai ales că Dwayne Johnson nu prea vorbeşte mult. La capitolul plusuri am mai putea adăuga şi tema muzicală care poartă semnatura lui Clint Mansel. Interpreatrea nu iese cu nimic în evidenţă pentru că Dwayne şi Billy Bob Thorton nu fac roluri care să impresioneze prin ceva.

Faster e genul de film care te ţine treaz şi când îţi este somn. E genul de film care se termină repede, care îţi poate lăsa un gust plăcut la final, dar pe care îl arunci a doua zi într-un colţ întunecat aa memoriei din care nu mai iese cu uşurinţă. Acestea fiind spuse în încheiere recomand acest film tuturor iubitorilor de acţiune dar şi celor care vor să vadă un film cu o maşină frumoasă, câteva împuşcătrui şi un final previzibil.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *