Fallen Angels

Fallen angels
D: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro
R: Kar-Wai Wong
Release: septembrie 1995
Durată: 1 h 35 min.
Gen: Dramă

Aerul dezordonat specific filmelor ce poartă semnătura lui Kar-wai Wong ne mai ameţeşte încă o dată cu producţia Fallen Angles, o dramă care continuă într-un fel munca începută de regizor cu Chungking express. Cu cadre la fel de înguste, Fallen Angels ne prezintă destinul câtorva personaje nocturne, a unor oameni apatici, cu apucături destul de ciudate dar într-un fel sentimentale.

Sub luminile nocturne ale Hong Kong-ului, Wong ne prezintă povestea unui asasin plătit, un personaj aparent rece dar care mai degrabă pare căzut în butoiul cu melancolie. În strânsă legătură cu acest asasin plătit care mai face din când în când şi pe cămătarul se află o siluetă feminină, o doamnă elegantă care-i găseşte asasinului contracte şi care se îndeletniceşte cu curăţenia aferentă. Între cei doi există unele sentimente dar relaţia lor se rezumă la câteva mesaje sentimentale transmise cu ajutorul unui cântec. Pe lângă cele două personaje oarecum centrale, Wong ne mai încântă cu destinul unui fost deţinut, un tânăr obsedat de îngheţată care face masaj unui porc şi care-şi filmează tatăl în aproape orice situaţie. Pentru a completa peisajul nocturn, apatic şi plin de lumini reci, regizorul ne mai serveşte două personaje secundare, tatăl băiatului mut şi o doamnă blondă guralivă.

Personajele lui Wong se aseamănă foarte mult cu cele din Chungking express numai că aici regizorul nu-ţi permite să le cunoşti atât de bine în special datorită unei poveşti destul greu de urmărit. Cu toate acestea Fallen Angels este o experienţă rece dar plăcută mai ales pentru cei care iubesc stilul acestui regizor.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Fallen Angels, 10.0 out of 10 based on 1 rating
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *