Extraordinary Measures

Extraordinary Measures
D: Harrison Ford, Brendan Fraser, Keri Russell
R: Tom Vaughan
Theatrical Release:Jan 22, 2010
Box Office: $11,854,694
Durată: 1 h 46 min
Gen: Dramă
Share

Extraordinary Measures este un film care nu a beneficiat de atenţie şi nici nu a impresionat mulţi critici deşi ar fi trebuit, cel puţin din prisma interpretării pe care Breandan Fraiser şi Harrison Ford ne-o oferă. Cei doi actori, aflaţi într-un con de umbră în ultima vreme au reuşit o performanţă actoricească atât de bună încât la un moment dat aveai impresia că Ford chiar este un cerctător genial dar extrem de morocănos iar Fraiser este un adevărat om de afaceri care face orice ca să-şi salveze familia ( exagerez un pic ).

Filmul ne prezintă povestea reală a unei familii cu doi copii bolnavi de Pompe, ( aceasta afecţiune genetică se manifestă printr-o slăbiciune generalizată şi prin creştere a ficatului; acestor simptome li se asociază în general, la copii, o insuficienţă cardiacă şi respiratorie. Prognosticul bolii este deosebit de sever maxim 9 ani de viaţă daca nu este tratată corespunzător ) care este dispusă la orice sacrificiu ca boala degenerativă de care suferă copiii să-şi găsească un leac. Pentru că lupta era contracronometru, John Crowley ( Brandan Fraiser ) un afacerist de succes renunţă la muncă atunci când un cercetător anonim, Robert Stonehill ( Harrison Ford ) promite un medicament care le poate salva viaţa celor doi copii. Drumul pe care cei doi îl parcurg până când Stonehill va obţine leacul mult dorit este extrem de dur şi plin de obstacole finaciare şi morale. Dorinţa de a-şi salva copii devine mai presus decât cariera, decât etica cercetătorilor şi uneori mai presus decât prietenia dintre cei doi, dar realizarea medicamentului experimental aduce speranţa de care avea nevoie familia lui John.

Pe lângă faptul că este o dramă de familie, Extraordinary Measures este un film care arată cât de complicată este lumea cercetării medicale, cît de uşor o idee ce poate salva milioane de vieţi poate fi aruncată la coşul de gunoi doar datorită faptului că nu este profitabilă. Companiile farmaceutice joacă un rol important în ziua de azi, iar puterea de care se bucură şi fondurile uriaşe devin de multe ori mai presus decât interesul de a eradica o boală şi a salva milioane de vieţii. Un film, bun, impresionant pe care îl recomand cu căldură.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  1. Anonymous
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *