Everybody’s Fine

Everybody’s Fine
R: Kirk Jones
D: Robert de Niro, Drew Barrymore, Sam Rockwell, Kate Beckinsale
Theatrical Release:Dec 4, 2009
Box Office: $8,855,646
Gen: Drama

Orice părinte îşi protejează copilul de orice ar putea să-l disturbe de la activităţile lui de zi cu zi. Aproape niciodată un părinte nu îşi încarcă copilul cu greutăţile vieţii de zi cu zi, nu-i spune că poate azi nu are bani, că poate nu se simte bine, ca poate cineva din familie nu e tocmai fericit. Toate aceste acţiuni de protejare se reîntorc în mod ciudat peste ani când copilul sau copii, ajunşi la maturitate îşi protejează părinţii peste care s-au aşezat anii, de greutăţile cu care aceştia se confruntă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în filmul lui Kirk Jones, ce spune povestea unui batrân simpatic care găsindu-se singur se hotărăşte să vadă cum se descurcă fiecare copil al său.

Pentru că nu reuşea să-i aducă pe toţi în jurul mesei, acesta se hotărăşte să le facă o vizită surpriză la fiecare pe rând. Călătoriile sunt lungi iar vizitele scurte pentru că odată ajuns este pasat rând pe rând de la unul la altul pentru ca fiecare prefera să-l minta si să-l amăgească decât să-i spună adevărul despre viaţa lor, oricât de dureros ar fi acesta. Toţi au ceva de ascuns, fiecare are un secret pe care nu-l împărtăşeste cu părinţii până la un moment dat când presiunea timpului te face să te destăinui.

Dejamăgirea, oboseala şi sănătatea precară îl aduc pe Frank Goode, tatăl grijuliu pe patul de spital. Ciudat este faptul că tocmai aceste momete dificile le dă curaj copiilor să-i confirme adevărul despre greutăţile fiecăruia.

Concluzia la care ajunge Frank după această călătorie în care ajunge să-şi cunoască copiii mai bine este extrem de simplă: cu toţii parcurgem viaţa cu suişuri si coborâşuri important este că la finalul unui ciclu să putem afirma ca suntem bine.

Filmul este deosebit şi din punct de vedere regizoral dar şi din punctul de vedere al interpretării. Pot spune că pentru prima dată în ultimii ani l-am vazut pe Robert de Niro jucând la adevarata sa valoare. Un film despre familie, dragoste şi singuratate ce merită văzut datorită simplităţii.

Notă: 8/10

Trailer


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *