Elizabethtown

ElizabethtownElizabethtown
D: Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Alec Baldwin
R: Cameron Crowe
Theatrical Release: Oct 14, 2005
US Box Office: $26.8M
Durată: 2 h 1 min.
Gen: Romance, Dramă, Comedie
Elizabethtown este numele unui mic orăşel din Kentucky, unde copii se joacă pe marginea străzii, unde oamenii sunt primitori, dar mai ales un loc unde eşti atras de o linişte minunată. Din păcate pentru Drew ( Orlando Bloom ) drumul spre acest oraş nu este foarte plăcut pentru că trebuie să merge să-şi ridice tatăl decedat. Chiar dacă ar trebuie să fie apăsat de acestă nenorocire, Drew este marcat de un fiasco uriaş care după 8 ani de muncă i-a asigurat companiei pentru care lucrează o pierdere de aproape un milliard de dolari. Ajuns în acest oraş minunat, Drew trebuie să treacă peste eşecul personal care îl adusese în pragul sinuciderii pentru a putea să-şi plângă tatăl şi să-şi cunoască familia extreme de numeroasă şi gălăgioasă. Pentru a trece peste momentul dificil, Drew primeşte ajutor din partea unei stewardese, Claire ( Kristen Dunst ) pe care a cunoscut-o de curând. Această îi crează o hartă turistică şi muzicală care să-l ajute pe Drew să-şi completeze sufletul şi să cunoască frumuseţea dincolo de afaceri şi lux.În mare parte acţiunea filmului ne prezintă pregătirile pentru ceremonia de comemorare a celui care a murit, iar spre final acestă ceremonie, care iese în evidenţă printr-un mod diferit de abordare ( celebrarea vieţii prin râs la o comemorare ).

Elizabethtown este o dramă romantică care îmbină foarte bine elementele dramatice cu cele comice. Din păcate filmul putea fi mai bun dacă nu era presărat de prea multe scene plictisitoare şi fără valoare. Prestaţia actorilor este excelentă, Olando Bloom ieşind în evidenţă prin simplitatea cu care a interpretat un tânăr care evoluează dinspre un tânăr superficial, marcat de eşec, spre un bărbat care ştie să-şi aprecieze familia şi simplele plăceri ale vieţii, un bărbat care se regăseşte prin muzică şi sentimente. De apreciat este şi prestaţia lui Susan Sarandon care ne învaţă cum să extragem bucuria dintr-o viaţă plină de tristeţe.

Regia filmului este semnată de Cameron Crowe, cunoscut pentru Vanilla Sky şi Jerry Maguire, iar o parte din elementele sale preferate (personaje goale care nu ştiu să aprecieze altceva decît cariera, şi accentul pus pe o coloană sonoră excelentă) sunt exploatate şi aici. Chiar dacă nu se ridică la acelaşi nivel cu precedentele creaţii, Elizabethtown este un film plăcut pe care trebuie să-l apreciezi în special pentru coloana sonoră, coloristica şi călătoria prin cultura americană.

Notă:8/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *