Elegy

Elegy
D: Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis Hopper
R: Isabel Coixet
Theatrical Release:Aug 8, 2008
Box Office: $3,456,676
Durată: 1 h 52 min
Gen: Dramă/romance
Share

Dacă îţi plac la nebunie filme gen A Walk to Remember grarantat o să te plictisească acest film, pentru că după cum reiese şi din titlu această producţie este mai degrabă o elegie (Elegia este o specie a genului liric în care sunt exprimate sentimente de tristeţe şi de melancolie) decît un film romantic. Elegy este o poveste melancolică despre ce înseamnă cu adevărat dragostea, despre şansele pe care ţi le oferă viaţa şi despre o prietenie simplă pe care doar moartea o poate desface şi despre ironia destinului.

Rolul făcut de Ben Kingsley a fost cu totul deosebit pentru că este primul realizat cu adevărat magistral după mulţi ani pe care dacă îi caracterizezi prin mediocritate eşti un pic binevoitor. El joacă rolul unui critic cultural, David Kapesh, aflat la vărsta a treia care se bucură o advărată viaţă de burlac inteligent şi rafinat până cînd o întâlneşte pe Consulea Castillo, o tânără absolventă a cursurilor sale. Relaţia dintre cei doi începe ca un flirt nevinovat, ca o cucerire prin culturală cu care un bărbat se laudă, discret doar la cel mai bun prieten, dar care se transformă rapid într-o relaţie serioasă. Doi oameni care admiră, care iubesc dragostea, cultura şi plăcerile simple ale vieţii trăiesc o relaţie plină de pasiune şi erotism pâncă cînd David conştient de anumite aspecte, devine din ce în ce mai nesigur.
Speriat de seriozitatea realţiei, de diferenţa mare de vârstă, David ajunge să o dejamăgescă pe Consuela tocmai când ea era gată să mai facă un pas important pentru orice relaţie. Rămas singur, David îşi dă seama că poate viaţa trăită până acum nu a fost cea mai bună dar regretele nu îl compleşec. Moartea celui mai bun prieten – jucat foarte bine de Dennis Hopper, îl aruncă într-un colţ de singuratate şi tristeţe de undeva fi salvat de un telefon primit în miez de noapte. Revederea cu Consulea este emoţionantă şi dramatică. Ca o palmă trasă de destin, ea se îmbolnăveşte de cancer şi pentru o noapte se reîntoarce în baţele bărbatului care a făcut-o să se simtă mereu cea mai frumosă din lume.

Cu acorduri ambientale de pian plăcute, cu o interpretare deosebită şi din partea lui Penelope Cruz, Elegy este un cîntec de tristeţe a celui care a găsit dragostea şi plăcerile vieţii abia la vârsta a treia. Un film emoţionat plin de romantism pe care trebuie să-l vedeţi.

Notă: 8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *