Edge of Darkness

Edge of Darkness
D: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Bojana Novakovic
R: Martin Campbell
Theatrical Release:Jan 29, 2010
Box Office: $43,076,392
Gen: acţiune/thriller

Filmul marchează reîntoarcerea lui Mel Gibson pe marile ecrane. Sătul sa stea deoparte în timp ce alţi colegi de generaţie se mai luptă pentru a atrage atenţia publicului, Mel Gibson se reîntoarce într-un rol ce i se potriveşte cel mai adesea ca o mănuşă – un om care calcă totul în picioare pentru a se răzbuna pe cei care i-au umplut paharul vieţii cu suferinţă (uciderea persoanei iubite).

Edge of Darkness aduce în centrul atenţiei o problemă întâlnită destul de des în filmele americane, (Shooter, Enemy of the States, State of Play, etc.) în care fie un detectiv, ofiţer, avocat sau alt funcţionar al statului are de aface cu o conspiraţie naţională în spatele căreia se află cel mai adesea o companie privată şi un senator specializat în problemele sistemului de securitate american.

Firul epic al filmului ne prezintă povestea detectivului Craven care se confruntă cu moartea violentă a fiicei sale. Cercetând cazul îndeaproape, Craven descoperă că fiica sa lucra pentru o companie care se ocupă cu cercetari nucleare dar care în acelaşi timp finanţa campania unui cunoscut senator. Cum cercetarea n-ar aduce nici un spectator în faţa marilor ecrane, Craven descoperă că multinaţionala realizează arme nucleare pentru străini. Adeavărul nu trebuie să iasă la iveală şi ca să oprească acest lucru, compania face orice pentru a oprii investigaţia detectivului şi a asigura dispariţia tuturor celor care au fost implicaţi în caz. De aici încolo atenţia publicului este uşor captată până la final de scenele de acţiune care îl au în prim plan pe Mel Gibson.

Reîntoarcerea lui Mel Gibson a fost de bun augur dar parcă scenele cu adevărat interesante au fost ţinute în prim plan de Ray Winstone, care interpretează rolul unui agent a cărui slujbă este aceea de a asigura curaţenia şi o poveste credibilă pentru orice curios. Dialogul şi scenele dintre el şi Gibson sunt deosebite demonstrând încă odată ca experienţa bate de multe ori tinereţea.

În regia lui Martin Campbell, creatorul lui Casino Royal, Edge of Darkness este un film de acţiune captivant cu câteva twisturi şi cu o regie ce nu îţi serveşte totul pe tavă în primele 60 de minute.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *