Due Date

Due Date

D: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Jamie Foxx

R: Todd Phillips

Release: 5 Noiembrie 2010

US Box Office: $ 100.4 M

Durată: 1 h 35 min.

Gen: Comedie

Îl apreciam pe Robert Downey Jr. pentru că îl consideram capabil să facă orice rol chiar dacă niciunul din ele nu a ieşit cu nimic deosebit în evidenţă până acum. Actorul acesta este în stare să joace la fel de bine un poliţist coruput, un supererou sau un personaj dramatic pentru că tuturor le imprimă un pic de umor sarcastic şi o atitudine de superioritatea care crează un oarecare farmec. Ei bine şi de această dată Robert a reuşit să impună acel aer de superioritate şi de umor sarcastic personajului  său din Due Date. Din păcate acest personaj şi jocul actoricesc bunicel sunt singurele puncte forte ale unui road movie comedii fără adolescenţi dar cu un personaj colorat care nu are cum să nu te enerveze dacă ajungi sa stai 10 minute lângă el.

Firul epic e un pic diferit dar esenţa e aceiaşi. Cineva (Peter şi Ethan), câţiva (doi şi jumătate) trebuie să ajungă undeva (Los Angels) într-un anume interval de timp (înainte ca soţia lui Peter să nască) iar acest lucru se poate realiza din diverse motive doar cu maşina. Aventura de mii de kilometrii începe iar persoanjele trec prin fast food-uri, traficanţi de droguri, forte de ordine şi accidente stupide pentru a se cunoaşte mai bine. Comicul, stupidul, absurdul şi aventura este la ea acasă iar personajele, Peter şi Ethan completează binişor tabloul unei comedii.

Chiar dacă Due Date e enervant în majoritatea scenelor comice în special datorită lui Zach Galifianakis care dă viaţă unui personaj ciudat, prostovan, amator de marijuana, aventura nu e insuportabilă pentru că are pe lângă elementele mai sus menţionate o coloană sonoră bună, care-ţi menţinte interesul. În concluzie viozionaţi filmul dacă vă plac mult comediile, dar dacă sunteţi pretenţioşi ocoliţi-l.

Notă: 6,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *