Drive Angry

Drive Angry
D: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner
R: Patrick Lussier
Release: 25 Februarie 2011
US Box Office:$10.7M
Durată: 1 h 44 min.
Gen: Actiune

Primele minute din acest film m-au dus cu gândul la Hobo with a shotgun (sau mai bine zis la Cage with a shotgun) şi eram convins că acest grindhouse va fi la fel de prost ca cel menţionat mai sus sau cel puţin la acelaşi nivel cu Machete. Din fericire pe parcursul celor 90 de minute, Nicolas Cage, William Fichtner şi regizorul Patrick Lussier au reuşit să drege situaţia şi să ofere un spectacol rezonabil, a aventură plină de împuşcături şi mai presus de toate câteva maşini de colecţie. Evident că în acest condiţii fanii acestui film sunt şi vor fi majoritari din rândul bărbaţilor, dar Lussier printr-o ironie simplă (botezarea personajului central, ieşit din iad să se răzbune, cu numele de Milton – Paradise Lost) a atras şi publicul mai sensibil.

Cu personaje desprinse din benzi desenate şi care mai puţin subtil ironizează câteva figuri emblematice (Terminator), cu împuşcături la fiecare 60 sau 120 de secunde şi cu urmări spectaculoase, Drive Angry ne prezintă povestea unui sufleţel damnat ieşit din puşcăria iadului. Ajuns înapoi pe pământ Milton (interpretat de Nicolas Cage) porneşte pe urma unui cult satanist.

Povestea ar trebuie (dar nu e) să fie lacrimogenă şi apocaliptică, pentru că adunătura de satanişti care i-a ucis fiica are de gând să-i ucidă şi nepoţica de câteva luni pentru a inaugura domnia lui Satan pe pământ. În toată această goană nebună, un rol important joacă şi un contabil (interpretat cu stil şi eleganţă de William Fichtner), un fel de ripper venit după sufletul lui Milton. Cu „moartea” pe urme şi cu satanişti mereu în faţa sa, Milton găseşte ajutor pământean dar şi unul din altă lume (o puşcă din iad) cu ajutorul căror rezolvă problemele.

Drive Angry e un grindhouse decent, e un film pentru iubitorii acestui gen şi pentru publicul masculin în special. Finalul filmului e decent iar transformarea „contabilului” în unul mai sensibil mă duce cu gândul că poate şi cei de jos sunt uneori iritaţi de prostia şi răutatea celor de pe pământ.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *