Dredd

Dredd_filmDredd

D: Karl Urban , Olivia Thirlby , Lena Headey
R: Pete Travis
Durată: 1h 35 min
Gen: Acțiune

Dredd e un film de acţiune fără prea mari pretenţii, un remake după unul difuzat în exces de televiziunile comericiale. Totuşi spre deosebire de cel cu Silvester Stallone, Dredd din 2012 e mai bun, mai intens şi nu se abate deloc de pe poteca unui adevărat sf. de acţiune. Povestea cu origini englezeşti are loc într-un viitor diferit, unul măcinat de sărăcie şi infracţionalitate. Populaţia supraaglomerată trăieşte într-un Mega city ce se extinde de la Boston până la Washington, un oraş plin de clădiri urâte şi populate cu cetăţeni fără prea multe valori. Legea se impune greu şi ca braţul ei să fie eficient poliţiştii sunt în acelaşi timp juraţi, judecători şi călăi. Un astfel de individ este şi Dredd, unul dintre judecători temuţi de orice infractor. E genul de inidivd sau mai bine zis genul de terminator care nu se opreşte până când nu-şi duce misiunea la bun sfârşit.

Acţiunea începe când Dredd alături de o începătoare cu puteri paranormal sunt trimişi să investigheze câteva crime petrecute într-un cartier controlat de Ma-ma, o fost prostituată care s-a transformat într-un drog lord temut. Între Dredd şi Ma-ma începe o confruntare violent pentru că fiecare îl vrea pe celălat mort. Efectele vizuale îţi atrag atenţia pentru că sunt destul de spectaculoase. Fiecare ”kill scene” e deosebit de sângeroase şi foarte bine realizate. E ca şi cum te-ai juca un shooter foarte spectaculos cu o grafică perfectă când vine vorba de confruntări. Povestea nu are prea multe complicaţii, nu există sentimente deşi Dredd e însoţit de o domnişoară destul de atrăgătoare. El este o maşină de ucis care ştie doar să-şi facă treaba. Pentru a evidenţia acest lucru, regizorul Pete Travis nu i-a scos nici măcar o secundă casa personajului său cheie. Astfel se realizează o delimitare clară între un Dredd suspus erorilor, ca şi cel interpretat de Stallone şi acesta, infailibil până la final.

Dredd_film

Din punct de vedere visual Dredd e un mic spectacol în special pentru iubitorii jocurilor video. Sângele este peste tot, scenele sunt violente şi bine gândite. Pe lângă aceste lucruri, Dredd impresionează atunci când spectatorul vede efectele drogului ”Slow” creat de Ma-ma pentru a controla traficul de draoguri. La capitolul interpretare n-aş putea să aduc laude pentru că Karl Urban suferă un atac cerebral pe tot parcursul filmului. Gura ii este mereu strâmbă ca şi cum ar încerca să copieze ceea ce lui Stallone îi iese în mod natural. În rest nu am nimic de zic pentru că personajul e altfel construit şi chiar poate plăcea mai mult ca cel din 1995.

În concluzie Dredd e un film bun doar datorită efecteleor vizuale. Povestea e banală, scenariul având multe goluri, interpretarea nu are nimic special iar coloana sonoră e aproape inexistentă. Plusurile nu compenează minusurile, aşă că Dredd primeşte de la noi un 6.

Notă:6/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *