Dream House

Dream House
D: Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts
R: Jim Sheridan
Release: 30 Septembrie 2011
US Box Office: $ 21,3 M
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Thriller

Acum câteva luni am scris un preview la acest film, în care menţionam menţionat problemele de care filmul s-a lovit la scurt timp după premieră. Bombardat cu critici negative, dar şi de dorinţa regizorului Jim Sheridan de a-şi şterge numele din caseta tehnică, Dream House a intrat în cinematografele din România extrem de şifonat. Povestea considerată fadă şi lipsită de originalitate începe cu demisia lui Will Antenton(Daniel Craig), un publicist de succes din New York şi mutarea acestuia într-un orăşel nou şi o casă nouă.

Casa nouă a devenit în ultimii 20-30 de ani un stereotip, un simbol care în loc să unească o familie, o desparte, o supune unor experienţe groaznice, traumatice. Căminul devine de nedorit, iar focul sau abandonul sunt singurule elemente care pot readuce liniştea. La fel se întâmplă şi aici, pentru că la scurt timp de la sosire, Will, soţia sa Libby(Rachel Weisz) şi cele două fiice află lucruri terifiante despre propriul lor cămin. Căminul călduros are un trecut întunecat, o familie a fost iar soţul principalul suspect a fost eliberata după o şedere la balamuc din lipsa probelor. Speriaţi că posibilul asasin le dă târcoale, Will începe să investigheze crima, dar poliţia locală nu este foarte dornică de a dezgropa trecutul. Totul pare previzibil până la în momentul în care Will descoperă un adevărat dureros. Din acel moment thrillerul capătă intensitate şi o infuzie de supernatural.


Interpretarea ar trebui să fie punctul forte deoarece distribuţia îi conține pe Daniel Craig, Rachel Weisz şi Naomi Watts, dar din păcate aceasta nu se remarcă prin aproape nimic. Weisz joacă binişorul rolul mamei grijulie, dar frica nu se citeşte nicio clipă pe feţişoara ei frumoasă. Watts are un rol mult prea lipsit de importanţă pentru a se putea remarca, iar Craig, mai îmbătrânit decât mă aşteptam joacă cam la fel, chiar dacă registrul filmului trece de la o stare la alta.

Povestea nu e originală, o mare parte a adevărului iese rapid la iveală iar restul e foarte uşor de desluşit. Finalul e sec şi jocul de-a nebunia şi de-a paranormalul încântă foarte puţin. Pentru un thriller suspansul e slab, iar pentru o poveste cu accente horror, nu prea există elemente să te sperie. Dacă trailerul, lansat fără acordul lui Sheridan nu dezvăluia aproape tot misterul, poate că poveste atrăgea mai mulţi fani, dar aşa filmul a devenit o experienţă care umple doar câteva goluri.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *